Τα μανιτάρια, αγαπημένη επιλογή του φθινοπώρου, αποτελούν υπέροχη βάση για εορταστικά συνοδευτικά πιάτα ή χορτοφαγικά γεύματα. Σας δείχνουμε πώς να τα προετοιμάσετε εύκολα και πώς να τα αναδείξετε.
Πώς να φτιάξετε ένα χορτοφαγικό πιάτο για τα Χριστούγεννα;
Για ένα γεύμα στα τέλη του φθινοπώρου ή τον χειμώνα, αναζητάμε ζεστά, χορταστικά και παρηγορητικά πιάτα. Για τα Χριστούγεννα ή το Thanksgiving, προτιμήστε αργό μαγείρεμα με έντονη γεύση. Γιατί όχι μανιτάρια; Είναι οικονομικά, εύκολα στην προετοιμασία και εξαιρετικά ευέλικτα, σίγουρα θα γίνουν must για τις γιορτές.
Αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για όλους: χορτοφάγους (και vegans αν παραλειφθεί το τυρί), χωρίς γλουτένη και χωρίς λακτόζη. Σερβίρετέ τη δίπλα σε ένα όμορφο κομμάτι πουλερικού ή χρησιμοποιήστε τη ως βάση μαζί με φυτική πρωτεΐνη και άμυλο. Η δική μας εορταστική πρόταση: συνοδεύστε αυτά τα υπέροχα μανιτάρια με αυγό ψημένο με άρωμα τρούφας για ένα πιάτο και απολαυστικό και εκλεπτυσμένο.

Photo by blackieshoot on Unsplash
Η συνταγή για μανιτάρια στην κατσαρόλα
Η Πέιτζ, μια Αμερικανίδα από το Ιλινόις με σχεδόν 13.000 followers στο Instagram, μοιράζεται απλές και νόστιμες συνταγές. Για τις γιορτές, από το Thanksgiving μέχρι τα Χριστούγεννα, προτείνει πλήρη πιάτα αλλά και συνοδευτικά, όπως αυτό, ιδανικό για κρέας ή ως βάση για ένα χορτοφαγικό γεύμα.
Θα χρειαστείτε:
-
καφέ μανιτάρια
-
κουκουνάρια
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
ελαιόλαδο
-
φρέσκα μυρωδικά (εδώ ένα ματσάκι σχοινόπρασο)
-
σάλτσα σόγιας
Τα βήματα της συνταγής
-
Ξεσκονίστε (και πλύνετε αν χρειάζεται) τα μανιτάρια σας και βάλτε τα σε μια μαντεμένια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και μια καλή πρέζα αλάτι. Ξεκινήστε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι.
-
Σε ένα τηγάνι, καβουρντίστε τα κουκουνάρια. Αφήστε τα στην άκρη.
-
Ψιλοκόψτε τα φρέσκα μυρωδικά και λιώστε τις δύο σκελίδες σκόρδο.
-
Όταν τα μανιτάρια βγάλουν τα υγρά τους, αφαιρέστε το καπάκι, προσθέστε 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας και το λιωμένο σκόρδο.
-
Συνεχίστε το μαγείρεμα χωρίς καπάκι ώστε να μειωθούν τα υγρά και να εξατμιστούν (αυξήστε τη φωτιά αν χρειάζεται).
-
Τα μανιτάρια είναι έτοιμα όταν τα ζουμιά τους έχουν δώσει μια γυαλιστερή όψη και έχουν μαλακώσει. Βάλτε τα σε μια πιατέλα και προσθέστε τα καβουρδισμένα κουκουνάρια και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
-
Προσθέστε πιπέρι και/ή τριμμένη παρμεζάνα κατά προτίμηση.
Διαβάστε ακόμα
Ξέρεις πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις τσιαπάτα; Χωρίς ζύμωμα, το πιο αφράτο ψωμάκι για σάντουιτς!
Πώς να φτιάξετε σπιτικό αρωματικό ζωμό;
Kεριά από βούτυρο: Το πιο viral food trend που κάνει το τραπέζι σας… να λάμπει!