Λαχταράς αυτά τα αφράτα ψωμάκια με την τραγανή κρούστα που γι΄νονται η βάση για το τέλειο σάντουιτς; Θέλεις να μάθεις να φτιάχνεις τσιαπάτα; Είναι τόσο εύκολο που δεν θα έχεις δικαιολογία αφού η ζύμη δεν χρειάζεται καν ζύμωμα!
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λίγη υπομονή για να φουσκώσει το ζυμάρι γιατί εκεί κρύβεται το μυστικό.
Υλικά
450 γρ. αλεύρι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη (3,5 φλιτζάνια + 1 κουταλιά της σούπας)
350 ml νερό (1,5 φλιτζάνι + 5 κουταλιές της σούπας)
1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
7 γρ. ξηρή μαγιά (1,5 κουταλάκι του γλυκού)
- Σε ένα πυρέξ βάλε όλα τα υλικά της συνταγής και με ξύλινη κουτάλα ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Σκέπασε με διαφανή μεμβράνη και άφησε 20 λεπτά να φουσκώσει.
- Με τα χέρια δίπλωσε τις άκρες του ζυμαριού προς τα μέσα και ξανασκέπασε. Άσε άλλα 20 λεπτά να ξαναφουσκώσει.
- Ανασήκωσε δυο φορές το ζυμάρι όπως θα δεις στο βίντεο και ξανασκέπασε να φουσκώσει άλλα 20 λεπτά.
- Άπλωσε το ζυμάρι σε αλευρωμε΄νη επιφάνεια, πασπάλισε με λίγο αλεύρι από πάνω και χώρισέ το σε 8 ίσα κομμάτια.
- Βάλε τα σε ταψί με λαδόκολλα και άφησέ τα να φουσκώσουν όσο προθερμαίνεται ο φούρνος στο αέρα στους 240°C.
- Κάτω από το ταψί σου τοποθέτησε ένα πυρίμαχο σκεύος με νερό.
- Όταν ο φούρνος ζεσταθεί, ψήσε τα ψωμάκια μέχρι να ροδίσουν.