Η ελιά είναι συνυφασμένη με την ελληνική κουλτούρα και ζωή. Ο «χρυσός» αυτός καρπός που προσφέρει με τόση απλοχεριά το πολύτιμο ελαιόλαδο τιμάται στις 26 Νοεμβρίου από την UNESCO και όχι άδικα.
Θα την τιμήσουμε κι εμείς με μια μεσογειακή συνταγή για σαλάτα πλήρη σε γεύση, θρεπτικά και ελληνικά υλικά!
Υλικά
2 κονσέρβες έτοιμα ρεβύθια, πλυμμένα και στραγγισμένα
1 μέτριο αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μισό φλιτζάνι φέτα ψιλοκομμένη
μισό φλιτζάνι ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση ή σε ροδέλες
αλάτι, πιπέρι
μισό φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
Λίγο λευκό ξύδι
1 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Μια κουταλιά χυμό λεμόνι
Λίγο μπούκοβο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ τα ρεβύθια, το αγγούρι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τις ελιές και τη φέτα.
Αλατοπιπέρωσε.
Σε ένα βαζάκι με καπάκι βάλε το λάδιο, το ξύδι, τον μαϊντανό, το λεμόνι και το μπούκοβο.
Κούνησε το βαζάκι μέχρι να ενοποιηθεί το μίγμα.
Ρίξε το dressing στη σαλάτα πριν σερβίρεις και ανακάτεψε.