Mισείς το μπρόκολο αλλά αναγνωρίζεις τη διατροφική του αξία; Αυτή η συνταγή θα σε κάνει να το λατρέψεις

Mισείς το μπρόκολο αλλά αναγνωρίζεις τη διατροφική του αξία; Αυτή η συνταγή θα σε κάνει να το λατρέψεις
Photo by Louis Hansel on Unsplash
Μια εκδοχή κεφτέδων vegeterian με τυρί

Σώσε αυτή τη συνταγή ειδικά αν έχεις παιδιά που θέλεις οπωσδήποτε να φάνε τα λαχανικά τους. Αλλά και για σένα που το μπρόκολοδεν είναι το αγαπημένο σου λαχανικό αλλά έχεις αποδεχτεί πλέον την τεράστια διατροφική του αξία (από τα πλέον αναγνωρισμένα λαχανικά στη μάχη για την πρόληψη του καρκίνου) πάντα υπάρχει ένας τρόπος να το απολαύσεις χωρίς γκρίνια.

Η συνταγή που θα δεις παρακάτω είναι ιταλική, έχει μόλις 4 υλικά και πρόκειται για focaccine με μπρόκολο, κάτι σαν μπροκολοκροκέτες δηλαδή.

Για να κάνεις 7 με 8 μεγάλες κροκέτες θα χρειαστείς:

3 μέτριες πατάτες

150 γραμμ. μπρόκολο (1 κεφαλάκι)

100 γραμμ. άμυλο πατάτας (μπορείς να βάλεις κορν φλάουρ ή αλεύρι που έχουν όμως γλουτένη ενώ το άμυλο πατάτας όχι)

100 γραμμ. τυρί σε κυβάκια

αλάτι

Εκτέλεση

  • Κόψε τις πατάτες σε κύβους και βάλτες να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό μαζί με το κεφαλάκι του μπρόκολου ολόκληρο.
  • Στράγγιξε τις πατάτες και βάλτες σε μεγάλο μπολ.
  • Κόψε το μπροκολο σε κομμάτια αφαιρώντας το κοτσάνι.
  • Λιω΄σε και τα δύο μαζί μέχρι να γίνουν ενιαίο μίγμα προσθέτοντας λίγο αλάτι και αν θέλεις άλλα μπαχαρικά (μπορείς να βάλεις πιπέρι ή πάπρικα).
  • Ρίξε το άμυλο και πλάσε με το χέρι σου σε μια ενιαία ζύμη.
  • Κόψε μικρά μπαλάκια, άνοιξε στο χέρι σου και πρόσθεσε μερικά κυβάκια τυρί.
  • Κλείσε σχηματίζοντας ξανά μπαλάκια που θα πατικώσεις ελάχιστα και με προσοχή.
  • Ψήσε σε αντικολλητικό τηγάνι, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.

Τελευταία τροποποίηση στις 01.11.2025 - 14:16