Πώς διαλέγουμε ένα αβοκάντο που να είναι κρεμώδες αλλά όχι μαυρισμένο; Η Audrey Laury είναι μανάβισσα στο Παρίσι και στο Maison-Alfort και τα απαντάει όλα. Εκτός από το ότι αποκαλύπτει ποια είναι η καλύτερη εποχή για να απολαύσουμε τα ευρωπαϊκά αβοκάντο (spoiler alert: είναι τώρα!), μοιράζεται και τα μυστικά της για να τα επιλέγουμε σωστά.
Η τεχνική της Audrey Laury, ένα πρωτότυπο κόλπο για να διαλέξετε αβοκάντο
Ας ξεκινήσουμε με μια κακή συνήθεια που πρέπει να κόψετε αμέσως: το να πιέζετε το αβοκάντο. Το πάτημα καταστρέφει τον καρπό, τόσο για εσάς όσο και για τον επόμενο πελάτη. Μπορεί να μας βοηθήσει το χρώμα της φλούδας; «Όχι πραγματικά», παραδέχεται η Audrey Laury. «Συνήθως τα αβοκάντο Hass φτάνουν πράσινα και καθώς ωριμάζουν, η φλούδα τους γίνεται καφέ, σχεδόν μαύρη». Όμως αυτό που ισχύει στη θεωρία δεν ισχύει πάντα στην πράξη. Η Audrey εξηγεί ότι αυτή η αλλαγή χρώματος δεν συμβαίνει πάντα, ειδικά στην αρχή της σεζόν.

freepick
Το κόλπο της για να εκτιμήσουμε την ωριμότητα του καρπού; «Πρέπει πολύ απαλά, με τον αντίχειρα και τον δείκτη, να τσιμπήσετε την κορυφή του αβοκάντο, στο πάνω μέρος του καρπού (εκεί όπου βρίσκεται το κοτσάνι). Εκεί μπορείτε να καταλάβετε, χωρίς να τον καταστρέψετε. Αν είναι ελαφρώς μαλακό, είναι ώριμο».
Τέλος, και αυτή είναι η τελευταία της συμβουλή, τα αβοκάντο δεν αγαπούν το κρύο. Γι’ αυτό αποφύγετε το ψυγείο και τα πολύ ψυχρά σημεία (όπως τα περβάζια των παραθύρων τον χειμώνα).
Αφού διαλέξετε και ανοίξετε το αβοκάντο σας, το μόνο που μένει είναι να το μαγειρέψετε. Αν και συχνά το απολαμβάνουμε πάνω σε avocado toast, γνωρίζατε ότι είναι εξίσου νόστιμο και σε ζεστά πιάτα; Δοκιμάστε το σε μια σούπα με μεξικάνικες επιρροές ή σε ένα bowl με ζεστά και κρύα στοιχεία, το αβοκάντο προσαρμόζεται σε όλες τις γαστρονομικές σας επιθυμίες.
Διαβάστε ακόμα
Το μυστικό για ζουμερή γαλοπούλα που θα κάνει τους καλεσμένους σου να γλείφουν τα δάχτυλά τους
Τα μπαχαρικά που κάνουν κάθε φαγητό να έχει «γιορτινή» γεύση
Το μυστικό για να βγουν αφράτα και σωστά ψημένα τα χριστουγεννιάτικα κουλουράκια