Τι είναι το καφέ βούτυρο;
Το λεγόμενο «καφέ βούτυρο» είναι απλώς ένα στάδιο μαγειρέματος του βουτύρου. Συνεπώς, περιέχει «μόνο» βούτυρο.
Πώς φτιάχνεται το καφέ βούτυρο;
Για να αποκτήσετε αυτό το πολύτιμο συστατικό στη μαγειρική, και ιδιαίτερα στη ζαχαροπλαστική, το κρύο βούτυρο τοποθετείται σε ένα κατσαρολάκι. Στη συνέχεια, αυξάνετε τη θερμοκρασία μέχρι να λιώσει. Αρχικά, η στερεή μάζα μετατρέπεται σε ένα κίτρινο υγρό με γλυκό αρωματικό άρωμα βουτύρου. Αυτή είναι μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία. Για καφέ βούτυρο, ο χρόνος μαγειρέματος πρέπει να παραταθεί μέχρι το υγρό να πάρει μια ελαφριά καφέ απόχρωση και ένα λεπτό κεχριμπαρένιο χρώμα. Το μείγμα θα αναδείξει επίσης αρώματα ψημένων ξηρών καρπών. Σε αυτό το στάδιο, το βούτυρο ονομάζεται «καφέ βούτυρο».

freepick
Συμβουλές για τέλειο καφέ βούτυρο
Υπάρχουν μερικά κόλπα για να αποφύγετε το κάψιμο του βουτύρου! Πριν φτάσει στο επιθυμητό στάδιο, το βούτυρο θα αφρίσει και θα σιγοβράσει, αυτό είναι το νερό που περιέχεται στο βούτυρο και βράζει επειδή η θερμοκρασία ξεπερνά τους 100°C, πριν η μάζα κατέβει ξανά.
Το πρώτο στοιχείο που μας βοηθά να φτιάξουμε καφέ βούτυρο είναι ο ήχος. Θεωρητικά, όσο κάνει αυτόν τον θόρυβο, δεν είναι έτοιμο! Μόλις επιστρέψει η ησυχία, τότε πρέπει να είστε έτοιμοι να σταματήσετε το μαγείρεμα. Το δεύτερο στοιχείο είναι φυσικά οπτικό, το χρώμα του υγρού δίνει ένδειξη για το αν είναι μαγειρεμένο. Και αν αρχίσουν να κολλάνε καταθέσεις στον πάτο της κατσαρόλας, τότε είναι ώρα να σταματήσετε. Ο τρίτος δείκτης, όπως πάντα, είναι το άρωμα, που πρέπει να αλλάξει από «κλασικό βούτυρο» σε άρωμα «ψημένων ξηρών καρπών».
Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να χρησιμοποιείται το καφέ βούτυρο;
Το καφέ βούτυρο είναι κατάλληλο για πολλές συνταγές, αλλά είναι πιο γνωστό στους financiers, αυτά τα νόστιμα μικρά κέικ σε σχήμα ingot. Μπορεί επίσης να συνοδεύσει ψάρι τηγανισμένο στο τηγάνι, ψητό κρέας ή λαχανικά, αλλά πραγματικά λάμπει στη ζαχαροπλαστική. Λόγω της παρατεταμένης μαγειρικής, το βούτυρο χάνει όγκο.

freepick
Καφέ βούτυρο στη ζαχαροπλαστική
Αν και κάνει θαύματα στα γλυκά, υπάρχει μια κρίσιμη πληροφορία που πρέπει να θυμάστε όταν ψήνετε με καφέ βούτυρο. Λόγω του παρατεταμένου μαγειρέματος, το βούτυρο χάνει όγκο, το νερό του εξατμίζεται! – οπότε ο τελικός όγκος του καφέ βουτύρου δεν είναι ίδιος με τον αρχικό όγκο του βουτύρου. Πρέπει να είστε προσεκτικοί και να προσαρμόσετε τις μετρήσεις σας ανάλογα, ειδικά αν θέλετε να φτιάξετε τα καλύτερα μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας στον κόσμο ή να αναδημιουργήσετε το χαρακτηριστικό κέικ οποιουδήποτε ζαχαροπλάστη.
Το κόλπο; Λιώστε περισσότερο βούτυρο από την προτεινόμενη ποσότητα για να έχετε αρκετό στο τέλος, ή λιώστε την αναγραφόμενη ποσότητα και στη συνέχεια προσθέστε άλυτο βούτυρο (που θα λιώσει από τη θερμότητα) μετά το μαγείρεμα, μέχρι να φτάσετε τη σωστή μέτρηση.
Διαβάστε ακόμα
Το τρικ που κάνει τη βασιλόπιτα αφράτη και πεντανόστιμη
Το μυστικό για ζουμερή γαλοπούλα που θα κάνει τους καλεσμένους σου να γλείφουν τα δάχτυλά τους
Τα μπαχαρικά που κάνουν κάθε φαγητό να έχει «γιορτινή» γεύση