Aποκλείεται να μην έχεις παρατηρήσει ότι σχεδόν όποιο κατάλογο με brunch και αν ανοίξεις θα βρεις σίγουρα με΄σα προσφερόμενο ένα Croque Monsieur ή/και ένα Croque Madame. Αυτό το τόσο πλήρες γαλλικό σάντουιτς, περιχυμένο από αφράτη μπεσαμέλ παίζει παντού αλλά και «κακοποιείται» μαγειρικά παντού.
Κακό ψωμί, αλλαντικό χειρίστου είδους, μπεσαμέλ που δεν τρώγεται και μπαγια΄τικο αυγό είναι η συνηθισμένη εκδοχή του.
Αν όμως θέλεις να το φας και να το απολαύσεις όπως του πρέπει τότε δοκίμασε να το φτιάξεις μια φορά στο σπίτι.
Το Croque Madame δεν είναι τίποτα άλλο από Croque Monsieur με την προσθήκη τηγανητού αυγού στην κορυφή. Το όνομά του πιθανόν το έλκει επειδή το αυγό μοιάζει σαν καπελάκι κυρίας πάνω από το σάντουιτς.
Αυτό που απαιτεί είναι μια ωραία και αρωματική μπεσαμέλ, πολύ καλό ζαμπόν μπούτι, δύο γενναίες φέτες αφράτο και τετράγωνο ψωμί του τοστ με μια ιδέα μουστάρδας Dijon, και καλό τυρί.
Ψήνεις το ψωμί σε πλατό με καλό αγελαδινό βούτυρο, όπως και το αυγό ενώ και η μπεσαμέλ γίνεται με μπόλικο βούτυρο και αρωματίζεται με τρούφα.
Δες το βίντεο του Νοtorious Foodie για να καταλάβεις: