Αν υπάρχει μια κομπόστα που ταυτίζεται με τις γεύσεις όσων ήταν παιδιά στα 80s, αυτή είναι σίγουρα η κομπόστα ροδάκινο. Και αν υπάρχει μια χώρα που έχει κατακτήσει την τέχνη της κομποστοποίησης αυτού του φρούτου, αυτή είναι η Ελλάδα.
Με δεκάδες χιλιάδες τόνους να εξάγονται κάθε χρόνο, η χώρα μας βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς κομπόστας ροδάκινου, ξεπερνώντας παραδοσιακές δυνάμεις όπως η Ισπανία και η Ιταλία.
Οι εύφορες πεδιάδες της Κεντρικής Μακεδονίας, με «πρωταθλητές» τους νομούς Πέλλας και Ημαθίας, προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια του ροδάκινου που προορίζεται για κονσερβοποίηση.
Aντί όμως να αγοράζεις έτοιμη κομπόστα, εκμεταλλεύσου την αφθονία του φρούτου στην αγορά και φτιάξε τη δική σου χωρίς συντηρητικά και χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία.