Γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σημαίνει γιορτινά τραπέζια, ετοιμασίες και... σημαιοστολισμοί και κάθε οικοδέσποινα ή οικοδεσπότης κάνει το παν για να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους του και να του βάλουν... άριστα στον έλεγχο.
Όσο και αν θαυμάζεις τις περίτεχνες πιατέλες που βλέπεις από το MasterChef μέχρι τα λουσάτα εστιατόρια δεν είναι όλα απλά στη σύνθεση και κυρίως δεν είναι καθόλου οικονομικά για την τσέπη σου και τους καιρούς που διανύουμε.
Ακόμα όμως και αν τα υλικά σου είναι αυτά που υπάρχουν στο ψυγείο σου, αρκούν μόνο δυο κινήσεις για να φτιάξεις κάτι που αξίζει Μισελέν!
Παρακάτω σου βρήκαμε τον πιο όμορφο τρόπο να φτιάξεις μια ορεκτική πιατέλα γεμάτη χρώματα μόνο με μαρούλι, αγγούρι, ντομάτα και τυρί σε φέτες.
Θα χρειαστείς φύλλα μαρουλιού τύπου «λόλα» που είναι κατσαρά, 2-3 μέτριες ντοματούλες κομμένες σε ίσες φέτες, ένα αγγούρι κομμένο σε φέτες πλάγια, 8 με 10 τυρί σε φέτες (γκούντα και τσένταρ), μερικά ντοματίνια.
Αρχικά πλύνε καλά όλα σου τα λαχανικά και ειδικά το μαρούλι.
Σε μια μεγάλη πιατέλα στρώνεις τα φύλλα του μαρουλιού με το κοτσάνι τους προς τα μέσα όπως θα δεις στο βίντεο.
Κόψε τις ντοματούλες και το αγγούρι σε φέτες.
Στρώσε πρώτα τις φέτες ντομάτας στη μέση κάθε φύλλου και με τη μία φέτα μέσα στην άλλη σαν ντόμινο.
Κάνε το ίδιο και με το αγγουράκι.
Τύλιξε τις φέτες το τυρί διαγώνια και κόψε κάθε φέτα στη μέση.
Στρώσε στην πιατέλα όπως θα δεις στο βίντεο.
Γέμισε το κενό που μένει με ντοματίνια.
Προσοχή! Μην αλατίσεις τα λαχανικά γιατί θα μαραθούν και θα βγάλουν ζουμιά. Σκέπασε με διαφανή μεμβράνη για να διατηρήσεις στο ψυγείο μέχρι να έρθουν οι καλεσμένοι σου.
Φυσικά μπορείς να αυτοσχεδιάσεις προσθέτοντας στρώσεις από κόκκινη και κίτρινη πιπεριά πριν από το τυρί ή και φέτες αυγό ή να βάλεις ρώσικη σαλάτα ή κάποιο ντιπ στο κέντρο της πιατέλας.
Διαβάστε ακόμα: