Τα ορεκτικά και τα συνοδευτικά στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι πάντα ένας μπελάς. Τι να σερβίρεις που να χορταίνει και να είναι εορταστικό αλλά και εντυπωσιακό στο μάτι;
Αυτή τη φορά σου έχουμε μία πρόταση που είναι πολύ εντυπωσιακή, πολύ εύκολη και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη στα εορταστικά ντινέ που σκοπεύεις να κάνεις σπίτι σου.
Το μόνο πολύπλοκο σε αυτή τη συνταγή είναι να βρεις στην αγορά έναν κώνο από αφρολέξ.
Κατά τα λοιπά θα χρειαστείς: διαφανή μεμβράνη, οδοντογλυφίδες, ντοματίνια, τυρί κομμένο σε κύβους, μικρά κομμάτια αλλαντικού όπως σαλάμι, ελιές απλές και γεμιστές, ένα κουπάτ αστέρι.
Το concept είναι να στερώσεις πάνω στον κώνο τα υλικά για να σχηματιστεί ένα βρώσιμο χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Αρχικά ντύσε τον κώνο με διαφανή μεμβράνη ώστε να ακουμπούν τα υλικά με ασφάλεια. Στήσε τον σε φαρδιά πιατέλα ή πάνω σε ξύλινη επιφάνεια.
Κόψε τυρί σε κύβους, πλύνε καλά και σκούπισε τα ντοματίνια σου, κόψε το αλλαντικό που θα χρησιμοποιήσεις (το σαλάμι δουλεύεται καλύτερα), στράγγισε καλά τις ελιές.
Ξεκίνα να περνάς οδοντογλυφίδα στα ντοματίνια και να τα καρφιτσώνεις στον κώνο όπως θα δεις στο βίντεο, δηλαδή όπως βάζουμε γιρλάντα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και ακολούθως ένα ένα τα υλικά.
Στο τέλος με το κουπάτ αστέρι κόψε ένα τυρένιο αστεράκι για την κορυφή.
Εάν σκοπεύεις να το κάνεις από νωρίς θα πρέπει να εξασφαλίσεις χώρο στο ψυγείο σου για να το αποθηκεύσεις, περνώντας πάνω από τα υλικά διαφανή μεμβράνη για να αποφύγεις να πάρουν μυρωδιές.