Σίγουρα θα έχεις ακούσει από κάπου μιας και λέγεται συχνά πλέον ότι για παράδειγμα τα αλλαντικά είναι από τα πιο επικίνδυνα τρόφιμα που ευνοούν στην εμφάνιση καρκίνου. Ο λόγος είναι η επεξεργασία τους που τα καθιστά επικίνδυνα. Οι μελέτες δείχνουν ότι μια διατροφή πλούσια σε υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να αυξήσει όχι μόνο τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου αλλά και άλλων ασθενειών. Ποια όμως νομάζουμε υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα; Και ιδού μια κατηγορία που θα εκπλήξει... δυσάρεστα!
Φυτικά γάλατα
Τα φυτικά γάλατα προωθούνται στο εμπόριο ως στοιχεία μίας υγιεινής διατροφής, όμως είναι μάλλον περισσότερο επεξεργασμένα απ’ όσο νόμιζες. Υφίστανται μεγάλη βιομηχανική επεξεργασία για να φτάσουν από την αρχική μορφή στο ποτήρι σου, ειδικά αν απαιτούν γαλακτωματοποιητή για να αποκτήσουν αυτή τη «γαλακτώδη» υφή. Πολλές φορές μάλιστα, διαβάζοντας τα συστατικά θα συνειδητοποιήσεις ότι το ποσοστό του καρπού που θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί στο γάλα είναι ελάχιστο, σε σχέση με το πλήθος των υπόλοιπων συστατικών.
Δες όλες τις κατηγορίες των επικίνδυνων τροφίμων στο cookout.gr