Πώς ξαναζεσταίνω τις τηγανιτές πατάτες; Αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να αποφεύγεις

Πώς ξαναζεσταίνω τις τηγανιτές πατάτες; Αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να αποφεύγεις
Photo by Joyce Panda on Unsplash
Δεν πετάμε πατάτες!

Οι τηγανιτές πατάτες τρώγονται ζεστές και τραγανές. Αυτό ει΄ναι νόμος. Με ή χωρίς αλάτι, με ή χωρίς ρίγανη, με ή χωρίς συνοδευτικές σάλτσες, η πατάτα όταν τηγανιστεί τρώγεται εκείνη την ώρα.

Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι αν μείνουν οι τηγανισμένες πατάτες πάνε για πέταμα. Ή αν κάτι προέκυψε και το τραπέζι δεν στρωθεί μαζί με το τηγάνι δεν μπορείς να τις ξαναζεστάνεις.

Στόχος είναι να διατηρήσουν όσο το δυνατόν την τραγανότητά τους, επομένως έχει σημασία ο τρόπος που θα τις ζεστάνεις.

Μιλάμε βεβαίως πάντα για φρέσκες τηγανιτές πατάτες και όχι τις λεγόμενες προτηγανισμένες.

Πώς ΔΕΝ ζεσταίνουμε ποτέ τις τηγανιτές πατάτες

Στον φούρνο μικροκυμάτων. ΠΟΤΕ των ποτών. Εκτός αν σου αρέσει να τρως σόλες ή λάστιχο!

Ο τρόπος που θερμαίνει τα τρόφιμα ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ιδανικός για μια σούπα ή κοτόπουλο όχι όμως για κάτι τραγανό καθώς τις βράζει από μέσα προς τα έξω και το αποτέλεσμα δεν θα σου αρέσει.

Πώς ξαναζεσταίνουμε τις τηγανιτές πατάτες


1. Στο τηγάνι (καλύτερη μέθοδος για τραγανότητα)

Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Πρόσθεσε λίγες σταγόνες λάδι (προαιρετικά).

Ρίξε τις πατάτες και ανακάτευε συχνά για 3–5 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν και να γίνουν τραγανές.

Βάλε τις σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι.

2. Στον φούρνο (για μεγάλες ποσότητες)

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C.

Άπλωσε τις πατάτες σε λαδόκολλα χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους.

Ψήσε για 10–15 λεπτά, γυρίζοντάς τες μία φορά.

Για έξτρα τραγανότητα, μπορείς να τις ψεκάσεις ελαφρώς με λίγο λάδι.

3. Στο air fryer

Προθέρμανε τη φριτέζα στους 180°C.

Ζέστανε τις πατάτες για 4–6 λεπτά, ανακατεύοντάς τες λίγο στη μέση.

Τελευταία τροποποίηση στις 15.07.2025 - 13:49