Σίγουρα θα έχεις ακούσει ή δει ότι κάποιες νοικοκυρές κάνουν ένα παλιό κόλπο, περνούν από αλεύρι τις πατάτες πριν τις τηγανίσουν. Εμείς σου έχουμε ένα πιο απλό για τραγανές τηγανιτές πατάτες που δουλεύει καλά όταν τηγανίζεις σε τηγάνι και όχι σε φριτέζα.
Πώς να το κάνεις σωστά
Κόψε τις πατάτες κατά προτίμηση σε μπαστουνάκια.
Βάλε το λάδι να κάψει και πρόσθεσε στο τηγάνι μια κουταλιά της σούπας αλεύρι.
Ρίξε τις πατάτες και ανακάτεψε για να διαλυθεί το αλεύρι.
Μικρά μυστικά
Το λάδι πρέπει να είναι πολύ καυτό (180–190°C).
Μην γεμίζεις το τηγάνι αλλά ρίχνε λίγες πατάτες κάθε φορά.
Μόλις βγουν, βάλτες σε σχάρα (όχι χαρτί), για να μην ιδρώσουν και να παραμείνουν τραγανές.
Πώς λειτουργεί το κόλπο με το αλεύρι
Το αλεύρι δημιουργεί ένα πολύ λεπτό, στεγνό φιλμ γύρω από την πατάτα, το οποίο απορροφά την υγρασία από την επιφάνεια και κάνει την κρούστα πιο τραγανή.