5 διατροφικές συνήθειες που ακολουθούν τα Korean girls για να μείνουν fit, με λαμπερό δέρμα και νεανική εμφάνιση

01.09.2025
5 διατροφικές συνήθειες που ακολουθούν τα Korean girls για να μείνουν fit, με λαμπερό δέρμα και νεανική εμφάνιση
freepick
Κρατάμε σημειώσεις!

Το προσδόκιμο ζωής στη Νότια Κορέα είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο, ενώ ο κίνδυνος παχυσαρκίας εξαιρετικά χαμηλός. Και το μυστικό; Εκτός από γενετικούς και πολιτισμικούς παράγοντες, μεγάλο ρόλο παίζει η υγιεινή κουλτούρα στο τραπέζι. Αυτές είναι οι συνήθειες που βοηθούν τις Κορεάτισσες να διατηρούνται σε φόρμα, να έχουν λαμπερό δέρμα και να γερνούν πιο αργά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, το ποσοστό παχύσαρκων στη Νότια Κορέα είναι μόλις 5%, ενώ στις ΗΠΑ φτάνει το 40%. Η διατροφική κουλτούρα της Ασίας ξεκινά από το τραπέζι και έχει θετικά αποτελέσματα τόσο στο σώμα όσο και στο δέρμα. Ας δούμε πέντε συνήθειες που μπορείς να υιοθετήσεις και εσύ:

1. Κατανάλωση ζυμωμένων τροφών όπως το kimchi

Τα ζυμωμένα τρόφιμα είναι βασικό στοιχείο της ασιατικής διατροφής. Το kimchi, λάχανο ζυμωμένο με μπαχαρικά, είναι πλούσιο σε προβιοτικά, φυτικές ίνες και βιταμίνες. Βοηθάει στην υγεία του εντέρου, βελτιώνει την πέψη, έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενισχύει το μεταβολισμό των λιπών, υποστηρίζοντας τον έλεγχο του βάρους. Δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα στον κόσμο.

2. Πίνoντας τσάι κριθαριού

Το τσάι κριθαριού, γνωστό στην Κορέα ως Boricha, είναι ψημένο τσάι κριθαριού που συνήθως πίνεται ζεστό. Έχει ήπια γεύση με νότες ξηρών καρπών και φουντουκιού. Τα οφέλη του είναι πολλά: προκαλεί κορεσμό, ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μειώνει τη χοληστερόλη και βοηθά στην απώλεια βάρους. Οι Κορεάτισσες το πίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, συχνά αντί για νερό.

front view beautiful woman posing outdoors c2d63

3. Κατανάλωση ζυμωμένου νερού ρυζιού

Ένα ακόμα παραδοσιακό ποτό είναι το ζυμωμένο νερό ρυζιού, γνωστό ως Sikhye. Στη Δύση γνωρίζουμε κυρίως τη χρήση του για μαλλιά ή πρόσωπο, αλλά στην Κορέα πίνεται για τα οφέλη του. Αρχικά προοριζόταν για ειδικές περιστάσεις, αλλά σήμερα πίνεται όλο τον χρόνο. Μπορεί να βρεθεί έτοιμο σε καταστήματα ή να παρασκευαστεί στο σπίτι με βραστό νερό, κριθάρι και ρύζι. Βοηθά στη διαχείριση του βάρους χάρη στον κορεσμό που προσφέρει και βελτιώνει την πέψη και την υγεία του εντέρου.

4. Αργό φαγητό και χρήση chopsticks

Εκτός από το να τρώνε μικρές μερίδες και να σταματούν όταν δεν είναι πλήρως χορτάτες (όπως η ιαπωνική παράδοση Hara Hachi Bu), οι Κορεάτισσες ακολουθούν δύο ακόμα κανόνες: τρώνε αργά και χρησιμοποιούν chopsticks. Αυτό επιβραδύνει τον ρυθμό της κατανάλωσης, προάγει την καλύτερη πέψη και αυξάνει την αίσθηση κορεσμού.

5. Επιλογή ελαφριών πηγών πρωτεΐνης

Η κορεάτικη διατροφή είναι πλούσια σε ψάρι, tofu, αυγά και όσπρια. Καθώς καταναλώνουν λίγα κόκκινα κρέατα, προτιμούν ελαφριές πηγές πρωτεΐνης με λιγότερα λιπαρά και θερμίδες. Η άπαχη πρωτεΐνη βοηθά στην αίσθηση κορεσμού, στη στήριξη του μεταβολισμού και στη διατήρηση της μυϊκής μάζας.

Τελευταία τροποποίηση στις 31.08.2025 - 21:33