Λαχτάρησες πίτσα και μάλιστα με χειροποίητη ζύμη αλλά δεν έχεις χρόνο να περιμένεις μέχρι να φουσκώσει το ζυμάρι όπως κανονικά απαιτεί η ζύμη για πίτσα.
Η Φλορίντα Πετρουτσέλι έδωσε στο Instagram την τέλεια συνταγή για pizzette al pomodoro, δηλαδή μίνι πίτσες, χωρίς μαγιά και φούσκωμα. Το μόνο που κάνεις είναι να αφήσεις τη ζύμη 10 λεπτά να ξεκουραστεί, οπότε στο σύνολο υπολόγισε ότι μαζί με το ψήσιμο θα χρειαστείς περίπου 20 με 30 λεπτά για την συνταγή.
Τα υλικά όπως μας έδειξε είναι για 4 μίνι πίτσες με απλή σαλτσούλα ντομάτας, φρέσκο βασιλικό και τυρί.
Τι θα χρειαστείς
- 250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 160 ml χλιαρό νερό
- 15 ml Ελαιόλαδο
- 400 γραμ. σάλτσα ντομάτας
- Βασιλικό
- (ρίγανη προαιρετικά)
- Μοτσαρέλα
- Αλάτι
Eτοιμάζεις το ζυμαράκι με αλεύρι, νερό και λάδι, το αφήνεις να ξεκουραστεί σκεπασμένο για 10 λεπτά, το κόβεις στα 4, ανοίγεις με τα χέρια 4 λεπτά πιτάκια. Βάζεις τα toppings και ψήνεις σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει το ζυμάρι και να λιώσει το τυρί.