Αυτή η εύκολη λεμονάδα με λεβάντα είναι το καλοκαιρινό ρόφημα που θα θες να πίνεις ξανά και ξανά

24.08.2025
Αυτή η εύκολη λεμονάδα με λεβάντα είναι το καλοκαιρινό ρόφημα που θα θες να πίνεις ξανά και ξανά
pexels
Είναι το απόλυτο ποτό για πάρτι και τέλειο για φωτογραφίες

Η λεβάντα και το λεμόνι είναι ένας συνδυασμός που ταιριάζει απίστευτα. Η λεβάντα δίνει μια ξεχωριστή νότα στην κλασική λεμονάδα. Οι λουλουδένιες νότες της λεβάντας δένουν υπέροχα με την οξύτητα του λεμονιού. Η λεμονάδα με λεβάντα είναι επίσης πολύ εύκολη και εντυπωσιάζει τους καλεσμένους σου, αφού ναι μεν είναι ιδιαίτερη, αλλά δεν θέλει κόπο. Στόλισε τα ποτήρια σου με ένα κλαδάκι λεβάντα και έχεις το τέλειο ποτό για το πάρτι.

Είσαι έτοιμος/η να δοκιμάσεις αυτή τη διασκεδαστική παραλλαγή της κλασικής καλοκαιρινής λεμονάδας; Συνέχισε να διαβάζεις για όσα χρειάζεται να ξέρεις.

Πώς να επιλέξεις τη σωστή λεβάντα για τη λεμονάδα σου

Με τόσες ποικιλίες λεβάντας εκεί έξω, δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβεις ποια είναι κατάλληλη για μαγείρεμα και ποια πιο κατάλληλη για σαπούνια. Σχεδόν όλη η λεβάντα είναι βρώσιμη, αλλά σίγουρα δεν θες να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε ποικιλία στο φαγητό ή στο ρόφημά σου.

Η λεβάντα που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική είναι συνήθως η Lavandula angustifolia, γνωστή και ως αγγλική λεβάντα. Έχει πολύ λιγότερα αιθέρια έλαια σε σχέση με άλλες λεβάντες, οπότε δεν θα νιώθεις ότι πίνεις… αφρόλουτρο. Καθιερωμένος κανόνας είναι ότι η αγγλική ή η γαλλική λεβάντα είναι οι πιο κατάλληλες για την κουζίνα. Είναι οι πιο κοινές ποικιλίες, με γλυκιά και σχετικά ήπια λουλουδένια γεύση, σε σύγκριση με άλλες λεβάντες.

Πώς να φτιάξεις λεμονάδα με λεβάντα

Αν ψάχνεις έμπνευση, υπάρχουν πολλές συνταγές για λεμονάδα με λεβάντα στο διαδίκτυο (όπως και αυτή η όμορφη συνταγή από το @modhippiehabits που βλέπεις παρακάτω). Μπορείς να δεις στα social media διάφορες εκδοχές, αλλά η διαδικασία είναι πολύ απλή.

Πρώτα, θα φτιάξεις σιρόπι λεβάντας. Ξεχώρισε τα λουλούδια από τα κλαδιά και βάλε τα σε ένα μπολ μαζί με ζάχαρη. Τρίψε τα απαλά με τα δάχτυλά σου, αυτό βοηθάει να απελευθερωθούν τα έλαια.

@modhippiehabits Let’s make lavender lemonade! 🍋🪻 🪻Lavender Simple Syrup: Combine 1/4 cup lavender flowers and 1 cup water. Bring to a boil, remove from heat, add on a lid, and let steep for about ten minutes. Strain the flowers, mix in honey while the water is still hot and stir until well combined. Let completely cool before using! The simple syrup can store in the fridge for 7-10 days or be frozen for about 3 months. 🍋 Lavender Lemonade: Combine 2 cups lemon juice, 1.5 cups lavender simple syrup, and 6 cups of water. Combine well and serve over ice! Don’t forget to save the lemon peels to make garnishes or seasoning later! #lemonade #recipe #lowwaste #slowliving #urbanhomestead #lavender #mocktails #sobercurious #sustainability #recipes #mocktailrecipe #foodwaste #denver #wellness ♬ original sound - Kait

Μετά, βράσε μια μικρή κατσαρόλα με νερό και πρόσθεσε τη ζάχαρη με τη λεβάντα μέχρι να διαλυθεί. Άφησε το σιρόπι να κρυώσει για περίπου μία ώρα ώστε να απορροφήσει όλη τη λουλουδένια γεύση και στη συνέχεια σουρώσέ το σε ένα βάζο ή μπολ. Έπειτα, φτιάξε τη λεμονάδα που προτιμάς ή πάρε έτοιμη από το μαγαζί. Πρόσθεσε το σιρόπι λεβάντας (δοκίμαζε καθώς προσθέτεις) σε μια μεγάλη κανάτα λεμονάδας ή σέρβιρε το σιρόπι ξεχωριστά για να προσθέτει ο καθένας όσο θέλει.

Για το τέλειο φινίρισμα, στόλισε το ποτό με φέτες λεμονιού και ένα κλαδάκι λεβάντα.

Πόση λεβάντα να χρησιμοποιήσεις για τη λεμονάδα

Όταν χρησιμοποιείς λεβάντα για μαγείρεμα ή ροφήματα, σου προτείνω να τη βλέπεις σαν μπαχαρικό. Θες να τη βάλεις με μέτρο, για να μην καλύψει τη φρεσκάδα και τη φωτεινότητα του λεμονιού. Να σου πω από εμπειρία, λίγη λεβάντα αρκεί και περισσεύει. Όταν φτιάχνεις το ρόφημα, βάλε λίγο σιρόπι, δοκίμασε και πρόσθεσε αν χρειάζεται.

Συμβουλές για την τέλεια λεμονάδα με λεβάντα

  • Ισορρόπησε την οξύτητα: Ξεκίνα με ίσα μέρη χυμό λεμονιού και σιρόπι ζάχαρης, και πρόσθεσε διπλάσια ή τριπλάσια ποσότητα νερού. Δοκίμασε και ρύθμισε, πρόσθεσε νερό αν είναι πολύ δυνατή ή ζάχαρη αν χρειάζεται γλύκα.

  • Ο πάγος αραιώνει: Θυμήσου ότι όταν βάζεις πάγο στην κανάτα με λεμονάδα, καθώς λιώνει, αραιώνει το ποτό. Πάρε αυτό υπόψη όταν δοκιμάζεις τη λεμονάδα σου.

  • Χρησιμοποίησε το σιρόπι: Ό,τι σιρόπι λεβάντας σου μείνει, φύλαξέ το στο ψυγείο (κρατάει περίπου μια βδομάδα). Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις ξανά λεμονάδα, να γλυκάνεις τσάι (ζεστό ή κρύο), κοκτέιλ ή ακόμα να το ρίξεις πάνω σε παγωτό βανίλια.

Τελευταία τροποποίηση στις 23.08.2025 - 21:00