Καλαμπόκι: 6 τρόποι να το ψήσεις για μέγιστη απόλαυση

05.08.2025
Καλαμπόκι: 6 τρόποι να το ψήσεις για μέγιστη απόλαυση
Photo by engin akyurt on Unsplash
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ψησίματος;

H εποχή του καλαμποκιού έφτασε και είναι από τα καλύτερα καλοκαιρινά σνακ για την παραλία αλλά όχι μόνο! Συνοδευτικό στα πιάτα σου, σκορπίζει μια γλυκιά μυρωδιά όταν το ψήνεις.

Μπορείς να το απολαύσεις στο σπίτι σου και να αποφύγεις την καμένη γεύση της φουφούς από τους υπαίθριους πωλητές, να το κρατήσεις ζουμερό και νόστιμο.

Υπάρχουν έξι τρόποι για να το ψήσεις ο καθένας με διαφορετικά αποτελέσματα.

1. Στη σχάρα τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο

Εδώ λοιπόν παίρνεις τα καλαμπόκια σου, τα καθαρίζεις από τον φλοιό και τα «μουστάκια», τα βάζεις σε αλουμινόχαρτο με λίγο βούτυρο, τα τυλίγεις και τα ψήνεις για 15 λεπτά στη σχάρα.

Γιατί να το κάνεις αυτό; Γιατί το αλουμινόχαρτο δημιουργεί ένα «φράγμα» μεταξύ του καλαμποκιού και της σχάρας, αποτρέποντας το κάψιμο και το στέγνωμα. Το αποτέλεσμα είναι τέλεια ψημένα καλαμπόκια, τρυφερά και ζουμερά που δεν έχουν χάσει το χρώμα τους.

Το μειονέκτημα ωστόσο, που δεν χρίζει τη συγκεκριμένη τεχνική ως την κορυφαία είναι ότι το αλουμινόχαρτο δεν επιτρέπει στο καλαμπόκι να πάρει αυτή την ωραία καπνιστή γεύση της σχάρας και βγαίνει κάπως άνοστο. Το βουτυράκι βοηθάει κάπως, αλλά σίγουρα δε σώζει από μόνο του την κατάσταση.



Δες όλους τους τρόπους στο cookout.gr

Τελευταία τροποποίηση στις 05.08.2025 - 13:46

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ