Καρπουζένιες μαργαρίτες: Το κοκτέιλ που θα δροσίσει τις μέρες και... τις νύχτες σου!

08.07.2025
Καρπουζένιες μαργαρίτες: Το κοκτέιλ που θα δροσίσει τις μέρες και... τις νύχτες σου!
Photo by Hybrid Storytellers on Unsplash
Ιδανικό για καλοκαιρινά πάρτι, τραπεζώματα, το εξοχικό και γενικά τις καλοκαιρινές μέρες

Ένα δροσερό κοκτέιλ που παντρεύει την τεκίλα με το καρπούζι θα σου δώσουμε σήμερα. Η καρπουζένια μαργαρίτα είναι ό,τι πρέπει για να ξεφύγεις από την κλασική συνταγή και να δώσεις χρώμα και άρωμα στο κοκτέιλ!

Υλικά

  • Κύβοι καρπουζιού, προαιρετικά
  • Αλάτι kosher
  • 10 έως 11 φέτες λάιμ
  • 3 φλιτζάνια λικέρ πορτοκαλιού, όπως Triple Sec
  • 2 έως 3 φλιτζάνια τεκίλα
  • 1½ φλιτζάνι φρέσκος χυμός λάιμ
  • 1 φλιτζάνι ψιλή ζάχαρη ή άχνη ζάχαρη
  • 5 φλιτζάνια καρπούζι χωρίς κουκούτσια, κομμένο

Οδηγίες

1. Κατάψυξη Κύβων Καρπουζιού

Αν θέλετε, κόψτε κύβους καρπουζιού και τοποθετήστε τους σε δίσκο με λαδόκολλα. Βάλτε στην κατάψυξη για 1 έως 2 ώρες ή μέχρι να παγώσουν καλά.

2. Αλατίστε τα Χείλη των Ποτηριών

Βάλτε αλάτι σε ένα μικρό πιάτο. Τρίψτε τα χείλη από οκτώ ποτήρια με μία φέτα λάιμ. Βουτήξτε τα χείλη των ποτηριών στο αλάτι για να κολλήσει. Αφήστε στην άκρη.

3. Ετοιμάστε τη Βάση

Σε μια κανάτα, ανακατέψτε το Triple Sec, την τεκίλα, τον χυμό λάιμ και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

4. Αναμείξτε το Καρπούζι

Ρίξτε 1/4 φλιτζανιού από το μείγμα τεκίλας σε ένα μπλέντερ ή πολυκόφτη μαζί με το κομμένο καρπούζι (δουλεύοντας σε δόσεις αν χρειαστεί). Χτυπήστε μέχρι να γίνει λείο μείγμα. Στραγγίξτε με λεπτό σουρωτήρι. Ανακατέψτε τον χυμό καρπουζιού με το υπόλοιπο μείγμα τεκίλας. Ανακατέψτε καλά. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

5. Γαρνίρισμα και Σερβίρισμα

Βάλτε τους παγωμένους κύβους καρπουζιού, αν χρησιμοποιείτε, στα ποτήρια με τα αλατισμένα χείλη. Ρίξτε το μείγμα τεκίλας από πάνω. Γαρνίρετε με τις υπόλοιπες φέτες λάιμ.

Αν θέλεις να φτιάξεις ποσότητα για πάρτι

Αν ετοιμάζετε αυτό το ποτό για ένα πάρτι, μπορείτε να φτιάξετε τον χυμό καρπουζιού έως και δύο ημέρες νωρίτερα. Φυλάξτε τον σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Το υπόλοιπο μείγμα τεκίλας φυλάξτε το ξεχωριστά στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. Οι παγωμένοι κύβοι καρπουζιού μπορούν να ετοιμαστούν και να φυλαχτούν σε σακουλάκι που μπαίνει στην κατάψυξη έως και έναν μήνα.



Τελευταία τροποποίηση στις 08.07.2025 - 10:36