Το πιο μαλακό ξυδάτο χταπόδι σαν της ταβέρνας!

07.07.2025
Το πιο μαλακό ξυδάτο χταπόδι σαν της ταβέρνας!
Photo by Maciej Gerszewski on Unsplash
Μια άκρως καλοκαιρινή συνταγή

Θέλεις να μυρίσει λίγο το σπίτι και το τραπέζι σου καλοκαίρι; Φτιάξε χταπόδι ξυδάτο. Το στοίχημα πάντα είναι να γίνει μαλακό και όχι... σόλα, γι' αυτό εμπιστευόμαστε τον Πάνο Παπαδάκη που σου δείχνει τη συνταγή.

Υλικά

  • 950 γρ. Χταπόδι (καθαρισμένο)
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 120 γρ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 7-8 κόκκοι μαύρο πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης

Για το σερβίρισμα

Ρίγανη

Εκτέλεση

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι.
  • Κόβουμε και χωρίζουμε τη κουκούλα από τα πλοκάμια και πετάμε το κεφάλι.
  • Σε μια κατσαρόλα 3 λίτρων τοποθετούμε το χταπόδι μαζί με το μπαχάρι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, το λευκό κρασί κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
  • Προσθέτουμε το ξίδι από κόκκινο κρασί, το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10-15 λεπτά ακόμη με ανοιχτό καπάκι.
  • Σερβίρουμε με το ζουμάκι, προσθέτουμε λίγη ρίγανη, κόβουμε και απολαμβάνουμε αυτόν τον πεντανόστιμο μεζέ.

Τελευταία τροποποίηση στις 07.07.2025 - 13:52