Θέλεις να μυρίσει λίγο το σπίτι και το τραπέζι σου καλοκαίρι; Φτιάξε χταπόδι ξυδάτο. Το στοίχημα πάντα είναι να γίνει μαλακό και όχι... σόλα, γι' αυτό εμπιστευόμαστε τον Πάνο Παπαδάκη που σου δείχνει τη συνταγή.
Υλικά
- 950 γρ. Χταπόδι (καθαρισμένο)
- 100 ml λευκό κρασί
- 120 γρ. ξίδι από κόκκινο κρασί
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 7-8 κόκκοι μαύρο πιπέρι
- 2 φύλλα δάφνης
Για το σερβίρισμα
Ρίγανη
Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι.
- Κόβουμε και χωρίζουμε τη κουκούλα από τα πλοκάμια και πετάμε το κεφάλι.
- Σε μια κατσαρόλα 3 λίτρων τοποθετούμε το χταπόδι μαζί με το μπαχάρι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, το λευκό κρασί κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
- Προσθέτουμε το ξίδι από κόκκινο κρασί, το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10-15 λεπτά ακόμη με ανοιχτό καπάκι.
- Σερβίρουμε με το ζουμάκι, προσθέτουμε λίγη ρίγανη, κόβουμε και απολαμβάνουμε αυτόν τον πεντανόστιμο μεζέ.