Φτιάξε τα πιο δροσιστικά, light και ροδακινένια ξυλάκια για να δροσίζεσαι!

Φτιάξε τα πιο δροσιστικά, light και ροδακινένια ξυλάκια για να δροσίζεσαι!
Photo by Food Photographer | Jennifer Pallian on Unsplash
Ό,τι πιο φυσικό σε παγωτό

Αυτά τα παγωμένα ροδάκινα σε ξυλάκι θα γίνουν το αγαπημένο σου γλυκό σνακ για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Φτιαγμένα με πραγματικά φρούτα, χωρίς περιττά πρόσθετα και μόνο με τέσσερα απλά υλικά. Φυσικά γλυκά, με ή χωρίς γαλακτοκομικά. Ένας υγιεινός τρόπος να δροσιστείς χωρίς να ανεβοκατεβαίνει το ζάχαρο!

Υλικά (για περίπου 6 γρανίτες):

2 φλιτζάνια φρέσκα, ώριμα ροδάκινα ή βερίκοκα αν τα προτιμάς, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

1 φλιτζάνι πλήρες γάλα καρύδας (ή ελληνικό γιαούρτι για πιο κρεμώδη και όξινη γεύση)

2 με 3 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προσαρμόζεις ανάλογα με τη γλυκύτητα που θέλεις)

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

Οδηγίες

  • Βάλε τα ροδάκινα, το γάλα καρύδας (ή το γιαούρτι), το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου και τον χυμό λεμονιού στο μπλέντερ. Χτύπα μέχρι να γίνουν ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.
  • Δοκίμασε και προσαρμόσε τη γλυκύτητα αν χρειάζεται. Αν τα ροδάκινά σου είναι πολύ γλυκά, μπορεί να χρειαστεί λιγότερο γλυκαντικό.
  • Ρίξε το μείγμα σε θήκες για ξυλάκια (αν δεν έχουν δικό τους ξυλάκι φρόντισε να έχεις προμηθευτεί), αφήνοντας λίγο κενό στην κορυφή για να φουσκώσει όταν παγώσει.
  • Βάλε τα ξυλάκια και άφησέ τα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 με 6 ώρες, μέχρι να σφίξουν εντελώς.
  • Για να τα ξεφορμάρεις, βάλε τα καλούπια για κάτω από ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και τράβηξε απαλά τις γρανίτες.
Τελευταία τροποποίηση στις 05.07.2025 - 15:20