Μην πετάς τα λουλούδια από τα κολοκυθάκια όταν τα βρίσκεις. Ακόμα καλύτερα, αναζήτησέ τα στις λαϊκές αγορές και κάντα γεμιστά, είναι ένας εκλεκτός μεζές με φίνα αρώματα.
Στη γάστρα οι κολοκυθοανθοί αποκτούν μοναδική γεύση καθώς σιγοψήνονται, αγκαλιάζοντας τα αρώματα του ελαιόλαδου και των μυρωδικών. Δες τα υλικά:
20–25 κολοκυθοανθοί φρέσκοι, καθαρισμένοι
200 γρ. ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα και το πράσινο μέρος τους
½ φλ. άνηθο, ψιλοκομμένο
½ φλ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένος
¼ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες ή ½ φλ. χυμό ντομάτας
180 ml ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο