Όλοι έχουμε πιάτα που δεν χορταίνουμε. Μετά την αποκάλυψη του αγαπημένου γλυκού της Πριγκίπισσας Κέιτ Μίντλετον, έρχεται η σειρά να μάθουμε ποιο είναι το καθημερινό αγαπημένο πιάτο της Βασίλισσας Καμίλας. Για να το ανακαλύψουμε, αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στο βιβλίο του Tom Parker Bowles, The Crown’s Recipes, όπου αποκαλύπτει τις γαστρονομικές συνήθειες της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ένα θέμα που τον “ενδιέφερε εδώ και πολύ καιρό”, όπως μοιράστηκε στο Madame Figaro.
Με 25 χρόνια εμπειρίας ως κριτικός φαγητού, ο Parker Bowles αποφάσισε να επικεντρωθεί σε όσα συμβαίνουν πίσω από τις σκηνές στην βασιλική κουζίνα. “Σπαράγγια την άνοιξη, άγρια μανιτάρια στις αρχές του φθινοπώρου…” γράφει, σημειώνοντας ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και η σύζυγός του έχουν απλές γεύσεις που προσαρμόζονται στις εποχές.
Χειμερινή απόλαυση
Τι απολαμβάνει λοιπόν η Βασίλισσα; Όταν έρχεται ο χειμώνας, η Καμίλα δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια απλή βρώμη με λίγη από το δικό της μέλι στο πιάτο της. Είναι ένα πιάτο που δεν παραλείπει ποτέ, απολαμβάνοντάς το κάθε μέρα! Το μυστικό, φαίνεται, κρύβεται στο μέλι που παράγουν οι ίδιοι στον αγρό τους.
“Οι κυψέλες της βρίσκονται στο πίσω μέρος ενός χωραφιού στο Raymill (…). Η μητέρα μου δωρίζει το μεγαλύτερο μέρος του μελιού της στο Fortnum & Mason, όπου πωλείται σε ειδικά βαζάκια. Όλα τα έσοδα πηγαίνουν σε ένα από τα φιλανθρωπικά της ιδρύματα. Είναι ένα λεπτόρρευστο και ήπιο μέλι, εξίσου υπέροχο όταν αναμειγνύεται σε τσάι Darjeeling όσο και πάνω σε βρώμη ή γιαούρτι,” προσθέτει ο Parker Bowles στο βιβλίο του.
Η Βασιλική Αδυναμία: Η αγάπη της Βασίλισσας Καμίλας και του Βασιλιά Κάρολου Γ’ για τα μανιτάρια
Πέρα από τη βρώμη, υπάρχει ένα ακόμη φαγητό που λατρεύει η Βασίλισσα Καμίλα: τα μανιτάρια. Ευτυχώς, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ μοιράζεται αυτό το πάθος! “Τα άγρια μανιτάρια είναι κάπως εμμονή και για τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ και για τη Βασίλισσα Καμίλα,” αποκαλύπτει ο Parker Bowles. Και μην ξεχνάμε την ώρα του τσαγιού, μια αληθινή “τελετουργία στις 5 μ.μ.” για το βασιλικό ζεύγος.
Κλείνει λέγοντας: “Συγκεντρωνόμαστε όλοι γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι στο σαλόνι του Birkhall, μετά από ένα απόγευμα που περάσαμε στη φύση, ψάχνοντας για μανιτάρια.” Μια ρουτίνα που ανοίγει την όρεξη!