Έχεις κολοκυθάκια; Φτιάξε πανεύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο σε 10 λεπτά!

04.07.2025
Έχεις κολοκυθάκια; Φτιάξε πανεύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο σε 10 λεπτά!
Μια εύκολη πίτα στην κατηγορία της μπατζίνας

Εκμεταλλεύσου τα κολοκυθάκια για να φτιάξεις πανεύκολες πίτες χωρίς φύλλο όπως η τραγανή αυτή μπατζίνα του Πάνου Παπαδάκη που αποτελεί ιδανικό κολατσιό, γίνεται με μόλις 10 λεπτά προετοιμασία και θα σε βγάλη ασπροπρόσωπη σε μια ώρα δύσκολη!

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια
1 κτγ αλάτι

2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι μαιντανό
5-6 φύλλα δυόσμου
1 μέτριο κρεμμύδι
2 μέτρια αυγά
πιπέρι
1 κτγ αλάτι
200 γρ τυρί φέτα
100 γρ αλεύρι γ.ο.χ
ελαιόλαδο

Για τον χυλό

270 γρ γιαούρτι 2%
400 γρ νερό
130 γρ ελαιόλαδο
1,5 κτγ αλάτι
10 γρ μπέικεν πάουντερ
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ

Για το πασπάλισμα

ελαιόλαδο
σουσάμι

Ταψί 47 εκ.

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια, ρίχνουμε αλάτι και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
  • Τα ρίχνουμε σε ενα μπολ και προσθέτουμε, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαιντανό, τον δυόσμο, αλάτι,πιπέρι, το κρεμμύδι, τα αυγά, τη φέτα, το αλεύρι γ.ο.χ, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ για τον χυλό θα ρίξουμε το γιαούρτι, το νερό, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το μπέικεν και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε έναν χυλό.
  • Σε ένα ταψί 47 εκατοστά ρίχνουμε ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Προσθέτουμε την μισή ποσότητα από τον χυλό και τον στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
  • Βάζουμε την γέμιση ομοιόμορφα παντού και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα από τον χυλό.
  • Στρώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς C για 1 ώρα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά πριν κόψουμε.

Τελευταία τροποποίηση στις 04.07.2025 - 14:16