Εκμεταλλεύσου τα κολοκυθάκια για να φτιάξεις πανεύκολες πίτες χωρίς φύλλο όπως η τραγανή αυτή μπατζίνα του Πάνου Παπαδάκη που αποτελεί ιδανικό κολατσιό, γίνεται με μόλις 10 λεπτά προετοιμασία και θα σε βγάλη ασπροπρόσωπη σε μια ώρα δύσκολη!
Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια
1 κτγ αλάτι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι μαιντανό
5-6 φύλλα δυόσμου
1 μέτριο κρεμμύδι
2 μέτρια αυγά
πιπέρι
1 κτγ αλάτι
200 γρ τυρί φέτα
100 γρ αλεύρι γ.ο.χ
ελαιόλαδο
Για τον χυλό
270 γρ γιαούρτι 2%
400 γρ νερό
130 γρ ελαιόλαδο
1,5 κτγ αλάτι
10 γρ μπέικεν πάουντερ
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ
Για το πασπάλισμα
ελαιόλαδο
σουσάμι
Ταψί 47 εκ.
Εκτέλεση
- Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια, ρίχνουμε αλάτι και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
- Τα ρίχνουμε σε ενα μπολ και προσθέτουμε, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαιντανό, τον δυόσμο, αλάτι,πιπέρι, το κρεμμύδι, τα αυγά, τη φέτα, το αλεύρι γ.ο.χ, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ για τον χυλό θα ρίξουμε το γιαούρτι, το νερό, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το μπέικεν και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε έναν χυλό.
- Σε ένα ταψί 47 εκατοστά ρίχνουμε ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Προσθέτουμε την μισή ποσότητα από τον χυλό και τον στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
- Βάζουμε την γέμιση ομοιόμορφα παντού και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα από τον χυλό.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς C για 1 ώρα.
- Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά πριν κόψουμε.