Ένα ντόνατς είναι ένα ζυμωτό γλυκό με τρύπα στη μέση, τηγανισμένο μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αφού τηγανιστεί, μπορεί να πασπαλιστεί με κρυσταλλική ζάχαρη, γλάσο ή άχνη πριν το σερβίρισμα. Μπορεί επίσης να καλυφθεί με ένα νόστιμο γλάσο, χρωματιστό ή απλό, για να ολοκληρωθεί η διακόσμηση, πριν προστεθεί βρώσιμο γκλίτερ, χρωματιστή τρούφα ή ζαχαρωτά ροδοπέταλα, όπως επιθυμείτε.
Το ιδανικό γλάσο
Για να δώσετε μια εορταστική νότα στα ντόνατς σας, μην διστάσετε να τα καλύψετε με ένα όμορφο χρωματιστό γλάσο από άχνη ζάχαρη. Ναι, το ντόνατς είναι ένα γλυκό πλούσιο σε λίπος και ζάχαρη, αλλά αυτό είναι που το κάνει τόσο γοητευτικό! Για να φτιάξετε 10 ντόνατς, χτυπήστε μαζί 120 γρ. άχνη ζάχαρη, 2,5 κ.εκ. γάλα και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει ομοιογενές. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και να ανακατέψετε έντονα για ομοιόμορφο χρώμα. Μπορείτε επίσης να κάνετε ελαφρύ κυματιστό ανάμειγμα στο γλάσο για μαρμαρωτό αποτέλεσμα.
Καλό είναι να γνωρίζετε: αν το γλάσο είναι πολύ πηχτό, αραιώστε το με λίγο γάλα, αν είναι πολύ ρευστό, πήξτε το προσθέτοντας περισσότερη ζάχαρη. Το γλάσο πρέπει να είναι αρκετά πηχτό ώστε να προσκολλάται στο ντόνατς και να γίνεται αδιαφανές. Μόλις τα τηγανισμένα ντόνατς γίνουν χλιαρά, γυρίστε τα και βουτήξτε την πάνω πλευρά στο γλάσο. Αφήστε το περιττό γλάσο να στραγγίσει και τοποθετήστε τα σε σχάρα, γυρίζοντάς τα ανάποδα ώστε να στερεοποιηθεί το γλάσο. Μπορούν να προστεθούν γαρνιτούρες, αλλά αυτό το βήμα είναι προαιρετικό. Τέλος, περιμένετε μέχρι το γλάσο να γίνει αδιαφανές και να μην κολλάει πια στα δάχτυλά σας πριν τα απολαύσετε.
Διαβάστε ακόμα
Ο πιο εύκολος και ασφαλής τρόπος να ανοίξεις μια κονσέρβα χωρίς να γίνει... μακελειό
Τα μυστικά για να βγαίνουν πάντα αφράτα τα κέικ
Μαγείρεψε ξανά με ό,τι περίσσεψε: Πώς να μετατρέπεις το χθεσινό φαγητό σε κάτι καινούριο