Μπορείς να φτιάξεις αφράτα και λαχταριστά ντόνατς χωρίς να τα τηγανίσεις; Μπορείς! Πώς; Με το air fryer. Θα τα σερβίρεις πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη ή ένα ωραίο γλάσο και θα γίνουν το αγαπημένο γλύκισμα των παιδιών.
3 τρόποι να απογειώσεις τα donuts
1. Γέμιση με πραλίνα ή μαρμελάδα: Αν θέλεις να τα γεμίσεις μετά το ψήσιμο, άφησέ τα να κρυώσουν ελαφρώς και μετά με μια μικρή σακούλα ζαχαροπλαστικής, με λεπτό κορνέ γέμισέ τα με λίγη πραλίνα, μαρμελάδα ή ακόμη και φυστικοβούτυρο.
2. Ζάχαρη - κανέλα: Άλειψε τα ντόνατς με λίγο λιωμένο βούτυρο μόλις βγουν από το air fryer και είναι ακόμη ζεστά. Σε ένα μπολ ανακάτεψε ½ φλ. ζάχαρη με 1-2 κ.γ. κανέλα και πασπάλισε το μείγμα πάνω στα ντόνατς.
3. Γλάσο σοκολάτας: Λιώσε 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 1 κ.σ. βούτυρο (ή λίγο γάλα/κρέμα) σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, σε χαμηλή φωτιά. Βούτηξε την πάνω πλευρά των donuts και άφησέ τα πάνω σε σχάρα για να σταθεροποιηθεί το γλάσο. Μπορείς να τα πασπαλίσεις και με τρίμμα φουντουκιού, καρύδας ή πολύχρωμη τρούφα.