Ο πιο εύκολος και ασφαλής τρόπος να ανοίξεις μια κονσέρβα χωρίς να γίνει... μακελειό

Ο πιο εύκολος και ασφαλής τρόπος να ανοίξεις μια κονσέρβα χωρίς να γίνει... μακελειό
Photo by Gabre Cameron on Unsplash
Η υπόθεση «κονσέρβα» ποτέ δεν ήταν ευκολότερη

Παρότι οι περισσότερες κονσέρβες έχουν πλέον «δαχτυλίδι» που βοηθά να τις ανοίγεις, το ζήτημα εξακολουθεί να είναι δύσκολο για πολλούς από εμάς.

Κάποιες φορές σπάει το άνοιγμα, κάποια από μεταλλικά καλύματα των κονσερβών είναι πολύ σκληρά και άκαμπτα με αποτέλεσμα να ανοίγουν δύσκολα. Μπορεί να τύχει ακόμα και να κόψεις το χέρι σου - είναι πραγματικά μαχαίρι το στόμιο και το καπάκι της κονσέρβας- στην προσπάθεια πάνω στα νεύρα σου να ανοίξεις την κονσέρβα.

Υπάρχει όμως ένα κόλπο που θα σε βοηθήσει και να ανοίξεις την πιο δύσκολη κονσέρβα με δαχτυλίδι αλλά και να μην κινδυνεύεις.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα κουτάλι της σούπας.

Ανασηκώνεις ελαφριά το δαχτυλίδι και περνάς μέσα από την τρύπα του το κάτω μέρος του κουταλιού ώστε να ακούσεις το «κλακ».

Μετά όπως θα δεις στο βίντεο, χρησιμοποιείς το κυρίως κουτάλι ως αντίσταση για να ανοίξεις το καπάκι.

Εύκολα, γρήγορα, απλά!

Τελευταία τροποποίηση στις 11.11.2025 - 21:41