Αυτό το πανεύκολο τυρένιο σνακ είναι εκατό φορές καλύτερο από τα πατατάκια του εμπορίου ή άλλα κρακεράκια που θα αγοράσεις από το σούπερ μάρκετ.
Έχει μόλις 4 υλικά, γίνεται γρήγορα και είναι προτιμότερο από το να καταναλώσεις κάτι ετοιματζίδικο μπροστά από την τηλεόραση.
Είναι ιδανικό και για παιδιά που μπορεί να σου ζητήσουν να καταναλώσουν κάτι αλμυρό.
Θα χρειαστείς:
- 2 κούπες τριμμένο τσένταρ
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κουταλιές της σούπας κρύο βούτυρο ή μαργαρίνη κομμένη σε κυβάκια
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- Μια καλή πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μίξερ βάλε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και το τυρί. Χτύπησε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα.
- Ενώ χτυπάς, πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό, μία κουταλιά τη φορά, μέχρι η ζύμη να ενωθεί. Μην παραχτυπήσεις το μίγμα, χρειάζεται απλώς να ενωθούν τα υλικά.
- Βγάλε τη ζύμη από το μίξερ, τύλιξέ τη καλά με μεμβράνη και βάλε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 175°C. Στρώσε σε μια μεγάλη λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, άνοιξε τη ζυμή σε ένα πολύ λεπτό φύλλο. Όσο πιο λεπτή η ζύμη, τόσο πιο τραγανά τα κράκερ.
- Κόψε σε τετράγωνα των 2 εκατοστών.
- Τοποθέτησε τα κράκερ στη στρωμένη λαμαρίνα, κοντά το ένα στο άλλο αλλά χωρίς να ακουμπάνε, γιατί δεν φουσκώνουν πολύ στο ψήσιμο.
- Με μια οδοντογλυφίδα, κάνε μια μικρή τρύπα στο κέντρο κάθε κράκερ.
- Ψήσε για 17–18 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Άφησε τα κράκερ να κρυώσουν στη λαμαρίνα για 5 λεπτά πριν τα σερβίρεις.