Εύκολο, μυρωδάτο και νόστιμο, το ντοματόρυζο είναι ένα φαγητό που μοσχοβολά καλοκαίρι, ντομάτα και βασιλικό και φτιάχνεται σε ελάχιστο χρόνο. Αυτή είναι η συνταγή της Ελένης Ψυχούλη και είναι σαν μια εναλλακτική της κλασικής κοκκινιστής μακαρονάδας.
Yλικά
350 γρ. ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
3 ντομάτες μεγάλες, πολύ ώριμες
1 κρεμμύδι
1 μικρό ποτηράκι κρασί λευκό
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη γαρνιτούρα
βασιλικό
ντοματίνια
φιστίκια