Ντοματόρυζο: Το φαγητό που μυρίζει ακόμα καλοκαίρι και μια εναλλακτική της κλασικής μακαρονάδας

12.09.2025
Ντοματόρυζο: Το φαγητό που μυρίζει ακόμα καλοκαίρι και μια εναλλακτική της κλασικής μακαρονάδας
Photo by Janosch Diggelmann on Unsplash
Η συνταγή της Ελένης Ψυχούλη

Εύκολο, μυρωδάτο και νόστιμο, το ντοματόρυζο είναι ένα φαγητό που μοσχοβολά καλοκαίρι, ντομάτα και βασιλικό και φτιάχνεται σε ελάχιστο χρόνο. Αυτή είναι η συνταγή της Ελένης Ψυχούλη και είναι σαν μια εναλλακτική της κλασικής κοκκινιστής μακαρονάδας.

Yλικά

350 γρ. ρύζι καρολίνα ή νυχάκι

3 ντομάτες μεγάλες, πολύ ώριμες

1 κρεμμύδι

1 μικρό ποτηράκι κρασί λευκό

3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.γ. ζάχαρη

1 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη γαρνιτούρα

βασιλικό

ντοματίνια

φιστίκια

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο cookout.gr

Τελευταία τροποποίηση στις 12.09.2025 - 13:47