Η Reese Witherspoon δουλεύει πολύ σκληρά. Όχι μόνο είναι βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, αλλά είναι και παραγωγός, επιχειρηματίας, φανατική βιβλιόφιλος και περήφανη μαμά. Παρ’ όλο που είναι απόλυτα επαγγελματίας, η Witherspoon έχει δείξει πολλές φορές πως ξέρει να διασκεδάζει. Το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία στον λογαριασμό της στο Instagram, όπου ανεβάζει φωτογραφίες και βίντεο με την ίδια να απολαμβάνει νόστιμα φαγητά και ποτά με φίλους. Και, ειλικρινά; Αυτό είναι το είδος celebrity περιεχομένου που αγαπάμε.
Το 2021, η σταρ του Legally Blonde μοιράστηκε τη συνταγή για την αγαπημένη της μαργαρίτα με καρπούζι και δυόσμο, και πραγματικά φαίνεται να είναι το απόλυτο δροσιστικό cocktail για το καλοκαίρι.
Η Reese ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Καθώς ετοιμάζει το ποτό της, δεν λέει πολλά, αλλά αγκαλιάζει το μπουκάλι τεκίλα με αγάπη και ρίχνει “λίγο παραπάνω” έτσι για το καλό. Τελειώνει με χιούμορ λέγοντας:
«Πρέπει στ’ αλήθεια να το μοιραστώ με άλλους;»
Γιατί αυτή η μαργαρίτα είναι must-try
Όπως και η ίδια η Reese, έτσι και η συνταγή της έχει μερικά πολύ δυνατά σημεία. Καταρχάς, παίρνει την κλασική μαργαρίτα που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε και της δίνει μια δροσιστική ανατροπή. Το καρπούζι χαρίζει γλύκα, ενώ ο δυόσμος δίνει μια αίσθηση mojito, είναι ένας υπέροχος υβριδικός συνδυασμός.
Τα υλικά είναι απλά και πιθανότατα υπάρχουν ήδη στο ψυγείο ή το ντουλάπι σου, οπότε μπορείς να την ετοιμάσεις ανά πάσα στιγμή. Επίσης, είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος να χρησιμοποιήσεις το καρπούζι σου πριν χαλάσει, πίνεις για καλό σκοπό!
Ακόμη και για όσους δεν είναι “master” στο να φτιάχνουν κοκτέιλ, αυτή η συνταγή είναι παιχνιδάκι. Το καλύτερο; Έχει το πιο τέλειο ροζ χρώμα, εγκεκριμένο από την Elle Woods, και διακοσμείται με ένα κομμάτι καρπούζι στο ποτήρι, ιδανικό για εντυπωσιακές εμφανίσεις όταν έχεις κόσμο.
Πώς να φτιάξεις τη μαργαρίτα με καρπούζι της Reese Witherspoon
Η συνταγή είναι πολύ απλή. Για τις πλήρεις οδηγίες μπορείς να μπεις στο site της Katie Couric ή στο Instagram της Reese.
Αλλά με λίγα λόγια, χρειάζεσαι:
-
Μια γενναία δόση τεκίλα
-
Χυμό ή πουρέ από φρέσκο καρπούζι (αν έχεις καρπούζι στο σπίτι, μπορείς να το πολτοποιήσεις στο μπλέντερ ή να το περάσεις από στίφτη)
-
Χυμό από λάιμ
-
Μια κουταλιά αγάβη (ή μέλι)
-
Φύλλα φρέσκου δυόσμου
-
Πάγο
-
Φέτα καρπούζι για το σερβίρισμα
Ανακινείς όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο, τα σουρώνεις σε ποτήρι με επιπλέον πάγο, και στολίζεις με ένα κομμάτι καρπούζι.
Δροσερό, κομψό και πεντανόστιμο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα κοκτέιλ;