Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για φρούτα. Είναι φρέσκα, γεμάτα γεύση και κυριολεκτικά παντού. Κι αν τα τρως κάθε μέρα, γιατί να μη τα βάλεις και στο ποτήρι σου;
Ετοιμάσαμε τρεις εύκολες και δροσερές συνταγές με φρούτα που βρίσκεις εύκολα στην Ελλάδα, ιδανικές για τις ζεστές μέρες. Φτιάχνονται γρήγορα, δεν χρειάζονται περίεργα υλικά και μπορείς να τις απολαύσεις όλη μέρα. Δοκίμασέ τες και θα μας θυμηθείς.
Smoothie με ροδάκινο και γιαούρτι

Unsplash
Τι θα χρειαστείς
- 2 ώριμα ροδάκινα
- 1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 4 παγάκια
Προαιρετικά: λίγα φυλλαράκια βασιλικού
Πώς το φτιάχνεις
Καθάρισε τα ροδάκινα και κόψ’ τα σε κομμάτια. Βάλε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτύπα μέχρι να γίνουν κρεμώδες smoothie. Αν θες, γαρνίρεις με λίγο βασιλικό για έξτρα άρωμα.
Γρανίτα καρπούζι με λάιμ

Unsplash
Τι θα χρειαστείς
- 3 φλιτζάνια καρπούζι σε κύβους (χωρίς κουκούτσια)
- Χυμό από 1 λάιμ
- 1/2 φλιτζάνι παγάκια
Πώς το φτιάχνεις
Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάς καλά μέχρι να γίνει γρανίτα. Σερβίρεις αμέσως. Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις λίγο μέλι ή δυόσμο.
Δροσερή λεμονάδα με βύσσινο και λίγη λεβάντα

Unsplash
Τι θα χρειαστείς
- 1/2 φλιτζάνι βύσσινα χωρίς κουκούτσι
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 1 φλιτζάνι ανθρακούχο νερό
- 1/2 κουταλάκι ανθόνερο λεβάντας (αν έχεις)
Πώς το φτιάχνεις
Πολτοποιείς τα βύσσινα και τα σουρώνεις. Προσθέτεις τον χυμό λεμονιού, το μέλι και την λεβάντα. Ανακατεύεις καλά και συμπληρώνεις με παγωμένο ανθρακούχο νερό. Βάλε παγάκια και σέρβιρε.
Καλή απόλαυση!