Η συνταγή για το κλασικό τσίζμπεργκερ που θα γίνει η αγαπημένη σου

20.09.2025
Η συνταγή για το κλασικό τσίζμπεργκερ που θα γίνει η αγαπημένη σου
Unsplash
Συνδυασμένο με αφράτα ψωμάκια, λαχταριστή σως και τα αγαπημένα μας υλικά, γίνεται τόσο νόστιμο που ίσως να μη θελήσουμε να ξαναπαραγγείλουμε απ’ έξω

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα ζουμερό, σπιτικό τσίζμπεργκερ! Με 100% καθαρό μοσχαρίσιο κιμά, καρυκευμένο απλά με αλάτι και πιπέρι, δημιουργούμε το αυθεντικό μπέργκερ που όλοι αγαπάμε.

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, ιδανικά με 20%-25% λίπος και περασμένο μια φορά

- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

- λίγο λάδι ή βούτυρο για το ψήσιμο

Για το burger

- 4 ψωμάκια για burger, κλασικά ή μπριός

- 4 φέτες τυρί τσένταρ ή άλλο τυρί που λιώνει ωραία

- 4 φύλλα μαρούλι

- 1-2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες

- 1 κρεμμύδι μικρό, κομμένο σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)

- 4-5 πίκλες κομμένες σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)

- κέτσαπ, μαγιονέζα ή άλλη σάλτσα της επιλογής μας π.χ. μουστάρδα, BBQ σως, κοκτέιλ σως κτλ.

Δες τη διαδικασία στο cookout.gr