Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις ακούσει τη συμβουλή να ξεπικρίσεις τις μελιτζάνες πριν τις μαγειρέψεις.
Το έκανε και η γιαγιά μου και η αλήθεια είναι ότι η πικράδα της μελιτζάνας είναι βαριά.
Ωστόσο, στις μέρες μας οι μελιτζάνες δεν είναι πια πικρές ή δεν είναι όλες πικρές.
Οι μακρόστενες για παράδειγμα, οι λεγόμενες τσακώνικς που τις προτιμάμε για τα ιμάμ, πραγματικά δεν χρειάζονται ξεπίκρισμα.
Τις φλάσκες όμως, τις ξεπικρίζουμε καλού κακού. Με αυτό τον τρόπο θα γίνουν πιο γλυκές και επίσης αν χρειαστεί να τις τηγανίσουμε θα απορροφήσουν λιγότερο λάδι.
Δες τους δύο τρόπους ξεπικρίσματος στο cookout.gr