Υπάρχει κάτι το μαγικό στο να γεμίζεις ένα ποτήρι με φυσαλίδες και φρούτα. Το ροζ prosecco είναι το πιο κομψό ποτό του καλοκαιριού και όταν συνδυάζεται με φρέσκα φρούτα, μετατρέπεται σε μια μικρή γιορτή που χωράει μέσα στην καθημερινότητα.
Ακολουθεί μια απλή αλλά λαχταριστή συνταγή που μπορεί να γίνει η νέα αγαπημένη σου συνήθεια.
Υλικά για 2 ποτήρια
- 200 ml ροζ prosecco, καλά παγωμένο
- 4 φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες
- ½ ροδάκινο σε φετάκια
- Μια χούφτα μύρτιλα ή σμέουρα
- Φύλλα φρέσκιας μέντας ή βασιλικού
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή σιρόπι αγαύης (προεραιτικά)

Unsplash
Εκτέλεση
1. Πλύνε καλά τα φρούτα και κόψ’ τα σε μικρά κομμάτια ή φετάκια.
2. Μοίρασε τα φρούτα σε δύο ποτήρια σαμπάνιας ή κρασιού.
3. Αν θέλεις μια πιο γλυκιά πινελιά, πρόσθεσε λίγο μέλι ή σιρόπι.
4. Ρίξε σιγά σιγά το παγωμένο prosecco, αφήνοντας τις φυσαλίδες να αναμειχθούν με τα φρούτα.
4. Στόλισε με ένα φυλλαράκι μέντας ή βασιλικού.
Tips για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα
- Βάλε τα φρούτα για λίγη ώρα στην κατάψυξη και χρησιμοποίησέ τα σαν φυσικά παγάκια.
- Παίξε με διαφορετικά φρούτα κάθε φορά, ώστε να δίνεις νέο χαρακτήρα στο ποτό σου.
- Σέρβιρε σε διάφανα ποτήρια για να φαίνονται τα χρώματα και να έχεις το απόλυτο καλοκαιρινό vibe.
Αυτή η συνταγή δεν είναι μόνο δροσερή και γευστική, αλλά και ένας εύκολος τρόπος να βάλεις λίγη πολυτέλεια στη μέρα σου.
Ένα ποτήρι ροζ prosecco με φρούτα είναι σαν μικρή γιορτή: όμορφο, χαρούμενο και απόλυτα καλοκαιρινό. Κάθε γουλιά σου θυμίζει ότι οι πιο απλές συνήθειες είναι τελικά οι πιο απολαυστικές.