Το prosecco είναι ήδη από μόνο του ένας μικρός λόγος για να χαμογελάσεις. Δροσερό, αφρώδες, ευχάριστο, κουβαλάει κάτι από την ανεμελιά της Ιταλίας και τη χαρά των απλών στιγμών. Αλλά τι γίνεται όταν θες να το απογειώσεις;
Όταν θέλεις να προσφέρεις στους φίλους σου -ή στον εαυτό σου- κάτι πιο ξεχωριστό, χωρίς να μπλέξεις με shaker και περίπλοκες τεχνικές; Εδώ είναι που το prosecco γίνεται η βάση για ένα wow cocktail. Ένα από εκείνα που δείχνουν «δουλεμένα», αλλά είναι απλά όσο πρέπει.
Αν σου αρέσουν τα ποτά που είναι ανάλαφρα αλλά έχουν χαρακτήρα, ή αν απλώς θέλεις να κάνεις το επόμενο τραπέζι σου λίγο πιο στυλάτο, τότε αυτό το άρθρο γράφτηκε για σένα.

Unsplash
Βασική αρχή: prosecco + twist
Το prosecco έχει ήδη μια φρουτώδη, ελαφριά προσωπικότητα. Δεν χρειάζεται να το καπελώσεις. Αρκεί να το ενισχύσεις με ένα twist που δίνει άρωμα, χρώμα ή μια μικρή έκρηξη γεύσης.
Οι τρεις πιο απλοί τρόποι για να το πετύχεις είναι:
- ένα λικέρ
- ένα φρούτο
- ένα αρωματικό
Μπορείς να επιλέξεις ένα από αυτά ή να τα συνδυάσεις. Το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό και ευκολόπιοτο.

Unsplash
Ιδέες για wow cocktails με prosecco
1. Hugo Spritz
Ένα από τα πιο αγαπημένα cocktail με βάση prosecco. Χρειάζεσαι λίγο σιρόπι σαμπούκου, φύλλα δυόσμου και λίγο ανθρακούχο νερό. Γέμισε ένα ποτήρι κρασιού με πάγο, πρόσθεσε 30 ml σιρόπι σαμπούκου, 90 ml prosecco και 30 ml soda. Στόλισε με δυόσμο και φέτα lime. Είναι δροσερό, λουλουδάτο και απλώς υπέροχο.
2. Prosecco με λικέρ ροδάκινο και βασιλικό
Μια ιδέα που φωνάζει καλοκαίρι. Ρίξε μια δόση (περίπου 40 ml) λικέρ ροδάκινο σε flute ποτήρι και συμπλήρωσε με prosecco. Πρόσθεσε φρέσκο βασιλικό για το άρωμα και δες πώς το πιο απλό cocktail γίνεται ξεχωριστό.
3. Φραγκοστάφυλο και prosecco
Αν βρεις πουρέ από φραγκοστάφυλο ή ακόμη και έτοιμο σιρόπι (ή μαρμελάδα αραιωμένη), βάζεις 1 κουταλιά της σούπας στον πάτο του ποτηριού και γεμίζεις με prosecco. Το αποτέλεσμα έχει χρώμα, ένταση και μια πολύ ιδιαίτερη γεύση.
4. Frozen Prosecco Bellini
Χτύπα στο blender 1 φλυτζάνι κατεψυγμένα ροδάκινα με λίγο prosecco μέχρι να γίνουν σαν smoothie. Σερβίρεις σε ποτήρι σαμπάνιας και συμπληρώνεις με prosecco. Ιδανικό για brunch ή απογευματινή αυλή.

Unsplash
Μικρά tips για μεγάλο αποτέλεσμα
1. Διάλεξε καλής ποιότητας prosecco. Δεν χρειάζεται να είναι ακριβό, αλλά να είναι ευχάριστο σκέτο.
2. Σέρβιρε το παγωμένο. Το prosecco δεν πίνει ποτέ χλιαρό.
3. Παίξε με τα αρώματα. Ένα φύλλο μέντας, λίγη φλούδα λεμονιού ή ακόμα και λίγη λεβάντα μπορεί να αλλάξει όλο το παιχνίδι.
4. Στόλισε έξυπνα. Μια ωραία φέτα φρούτου στο χείλος του ποτηριού κάνει κάθε cocktail να μοιάζει πιο… επαγγελματικό.
Δεν χρειάζεται να είσαι mixologist για να δημιουργήσεις κάτι όμορφο και απολαυστικό. Το prosecco είναι σαν λευκός καμβάς: έχει δική του χάρη αλλά μπορεί να υποδεχτεί μερικές πινελιές που θα κάνουν το αποτέλεσμα να δείχνει και να έχει γεύση… wow!