Πώς να φτιάξεις ένα απολαυστικό, γευστικό και δροσιστικό γκασπάτσο

07.09.2025
Πώς να φτιάξεις ένα απολαυστικό, γευστικό και δροσιστικό γκασπάτσο
Photo by Sara Dubler on Unsplash
Η θεσπέσια κρύα σούπα της Ανδαλουσίας που μπορεί να γίνει και πικάντικη

Το gazpacho είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά πιάτα της ισπανικής κουζίνας. Γίνεται πανεύκολα αφού απλά πολτοποιούμε τα υλικά μαζί, δημιουργώντας μια ελαφριά αλλά γεμάτη γεύση σούπα που τη σερβίρουμε όσο πιο κρύα γίνεται.

Κατάγεται από την Ανδαλουσία και είναι φτιαγμένο με απλά υλικά μιας γνώριμης μεσογειακής ντοματοσαλάτας, ντομάτες, αγγούρι, πιπεριά, κρεμμύδι, ελαιόλαδο, και το ψωμί. Στην Ισπανία το πίνουν συχνά και σε ποτήρι, ενώ είναι τέλειο ως πρώτο πιάτο ή ως ελαφρύ γεύμα τις ζεστές μέρες.

Δες τα υλικά της συνταγής και την εκτέλεση στο cookout.gr

Τελευταία τροποποίηση στις 07.09.2025 - 14:00