Αν τα παιδιά σου αγαπούν το παριζάκι ή ακόμα κι εσύ επειδή σε συνδέει με την παιδική σου ηλικία, δεν υπάρχει λόγος να φορτώνεις τον οργανισμό τους με συντηρητικά και πρόσθετα όταν μπορείς να το φτιάξεις σπίτι σου.
Και είναι πραγματικά εύκολο να φτιάξεις συγκεκριμένα παριζάκι κοτόπουλο γιατί η διαδικασία θυμίζει λίγο την... κοτόσουπα.
Μια μαμά από το Αγρίνιο ανέβασε το βίντεο με τη συνταγή που βρήκαμε πετυχημένη.
Τα υλικά απλά: δύο μπούτια κοτόπουλο, μια σκελίδα σκο΄ρδο, δυο καρότα, ένα κεφαλάκι από παντζάρι, ένα κρεμμύδι, ένα φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μια πιπεριά, 30 γραμ. ζελατίνη σε φύλλα ή σκόνη.
Βράζεις ξεχωριστά το παντζάρι και σε μια άλλη κατσαρόλα το κοτόπουλο, το σκόρδο, το καρότο, το κρεμμύδι και τη δάφνη.
Κρατάς δύο κουτάλες ζωμό και λιώνεις τη ζελατίνη.
Βάζεις τα πάντα στο μίξερ με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και την πιπεριά.
Για να φορμάρεις χρησιμοποιείς ένα μπουκαλάκι νερού χωρίς το στόμιο και καταψύχεις για να πήξει.
Δες το βίντεο: