Τσουχτή Μάνης: Αυτή είναι η ελληνική εκδοχή της καρμπονάρας (και είναι καλύτερη)

13.07.2025
Τσουχτή Μάνης: Αυτή είναι η ελληνική εκδοχή της καρμπονάρας (και είναι καλύτερη)
Photo by Michal Pokorný on Unsplash

Η παραδοσιακή μακαρονάδα της Μάνης ονομάζεται τσουχτή και δεν είναι άλλο από ένα πιάτο με χοντρό μακαρόνι σερβιρισμένο απλά με καψαλισμένη μυζήθρα και δύο μελάτα τηγανητά αυγά.

Tι θα χρειαστείς

  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 5 (τρυπητά)
  • 75ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για τα αυγά
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 250 γρ. μυζήθρα ξερή, λεπτοτριμμένη
  • 8 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Δες το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής στο cookout.gr

Τελευταία τροποποίηση στις 12.07.2025 - 01:24