Σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι πολλές νοικοκυρές χρησιμοποιούν σόδα ή ξύδι για να πλύνουν φρούτα και λαχανικά και κυρίως τα φυλλώδη λαχανικά όπως χόρτα, μαρούλια κ.τ.λ΄.
Το ερώτημα είναι αν κάποιο από τα δύο είναι πιο αποτελεσματικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όντως, το καλό και επιμελές πλύσιμο έχει μεγάλη σημασία και δεν θα πρέπει να παραλείπεται για αυτά τα τρόφιμα.
Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Agricultural and Food Chemistry, διαπιστώθηκε ότι μεταξύ 96% και 99% των φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά απομακρύνθηκαν μετά από εμποτισμό σε διάλυμα μαγειρικής σόδας και νερού για 12 έως 15 λεπτά.
Κατόπιν, τα φρούτα και τα λαχανικά ξεπλένονται με καθαρό νερό και είναι σχεδόν εντελώς απαλλαγμένα από χημικά και φυτοφάρμακα.
Διάβασε περισσότερα στο cookout.gr