Αυτός είναι ο ΜΟΝΟΣ εύκολος τρόπος να κόψεις το λάχανο και να μην είναι σκληρό στο πιάτο

Αυτός είναι ο ΜΟΝΟΣ εύκολος τρόπος να κόψεις το λάχανο και να μην είναι σκληρό στο πιάτο
Photo by Caroline Attwood on Unsplash
Εκτός κι αν έχεις επαγγελματικά μηχανήματα!

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος μπελάς όταν θέλεις να κάνεις το λάχανο σαλάτα; Μα φυσικά το κόψιμο! Και ας το παραδεχτούμε, είναι πολλές φορές ο λόγος που αποφεύγεις να κάνεις λαχανοσαλάτα, επειδί το κόψιμό του είναι ένα θέμα.

Εκτός κι αν είσαι master and commanter στο να το ψιλοκόβεις (οπότε σου βγάζουμε το καπέλο) συνήθως το λάχανο όταν το κόψεις και όσο ψιλό και να το κόψεις είναι σκληρό διότι τα «αγγεία» του και η «καρδιά» του είναι σκληρά.

Η γιαγιά μου με είχε μάθει για να μαλακώνω το λάχανο αφού το κόψω να το τρίβω με αλάτι και η αλήθεια είναι ότι ως έναν βαθμό έκανε δουλειά με την προϋπόθεση ότι θα το ξεπλύνεις για να μην γίνει λύσσα.

Υπάρχει όμως και άλλος τρόπος τελικά που εγγυημένα μαλακώνει το λάχανο γιατί απλούστατα το ψιλοκόβει και λέγεται... τρίφτης!

Αν έχεις μηχανικό τρίφτη δεν φοβάσαι τίποτα, αν έχεις συμβατικό τρίφτη πάλι δεν φοβάσαι τίποτα. Τρίψε το κομμάτι του λάχανου που θέλεις στον χοντρό τρίφτη και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει!

Τελευταία τροποποίηση στις 06.07.2025 - 19:22