Ήξερες ότι οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων κατά την αρχαιότητα έτρωγαν σύκα πριν τα αγωνίσματα; Ή γνωρίζεις ότι το εκχύλισμα σύκου είναι γιατρικό για τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση; Το γλυκό αυτό καλοκαιρινό φρούτο είναι υψηλής διατροφικής αξίας ακόμα και αποξηραμένο και αξίζει να το εντάξεις στη διατροφή σου.
Η διατροφική αξία του σύκου
Τα σύκα αποτελούν την καλύτερη φυτική πηγή ασβεστίου και φυτικών ινών. Μάλιστα, ο Αμερικάνικος Σύλλογος Διατροφής έχει καθορίσει ότι το αποξηραμένο σύκο είναι πλουσιότερο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Κ, χαλκό, μαγγάνιο, κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο σε σχέση με τις ανθρώπινες ανάγκες.
Επιπλέον, περιέχουν και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά σε μικρότερες ποσότητες. Από αυτά ξεχωρίζουν τα αντιοξειδωτικά συστατικά, η βιταμίνη C, τα φλαβονοειδή και οι πολυφαινόλες. Συνεπώς, τα σύκα έχουν υπακτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.