Ο μεζές στην Ελλάδα δεν είναι απλώς ένα συνοδευτικό για το ποτό. Είναι τρόπος ζωής, αφορμή για κουβέντα, ευκαιρία για μοίρασμα. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι περίτεχνο ή χρονοβόρο - πολλές φορές, το πιο απλό, όπως λίγη φέτα, ελιές, ένα ψωμί στη σχάρα είναι ό,τι καλύτερο για το αλκοόλ που έχεις επιλέξει.
Η μπύρα συνδυάζεται υπέροχα με πιο δροσερούς και λιπαρούς μεζέδες, ενώ το ούζο με την έντονη γεύση του απαιτεί πιο θαλασσινούς ή πικάντικους μεζέδες.
Για παράδειγμα, για την μπύρα επιλέγεις πατατοσαλάτες, καλαμαράκια, κεφτεδάκια, αλοιφές όπως τζατζίκι ή ταραμοσαλάτα και με το ούζο γαύρο μαρινάτο, χταπόδι ξιδάτο, λαδοτύρι, ντολμαδάκια, τουρσιά και μελιτζανοσαλάτα.
Εξάλλου, πρέπει να θυμάσαι πως με τέτοια πιάτα ο στόχος δεν είναι ποτέ να «χορτάσεις», αλλά να τσιμπολογάς, να δοκιμάζεις, να απολαμβάνεις.
Αν ψάχνεις συνταγές για τέτοιους μεζέδες μπες στο cookout.gr