Όπου υπάρχει Ελλάδα: Πας Φολέγανδρο; Πρέπει να δοκιμάσεις ματσάτα!

15.07.2025
Όπου υπάρχει Ελλάδα: Πας Φολέγανδρο; Πρέπει να δοκιμάσεις ματσάτα!
Πού να πάτε και τι να φάτε στο νησί

Το ταξίδι στη Φολέγανδρο συνεχίστηκε για το Όπου υπάρχει Ελλάδα και την Τρίτη, με τις ανθρώπινες ιστορίες και την ανόθευτη ομορφιά της. Η παράδοση συναντά την απλή σύγχρονη ζωή και η αυθεντικότητα αναδύεται σε κάθε γωνιά στη Χώρα της.

Εκτός από τις μοναδικές παραλίες του νησιού, τα βήματα του επισκέπτη πρέπει να τον φέρουν στο εστιατόριο της Ειρήνης Ψαρομηλίγκου στην Άνω Μεριά για να δοκιμάσει τα ματσάτα, το χειροποίητο παραδοσιακό ζυμαρικό της Φολεγάνδρου που η κυρία Ειρήνη σερβίρει με κουνέλι ή κόκκορα.

Τα ματσάτα έλκουν την ονομασία τους στη μάτσα, τον πλάστη-βέργα με τον οποίο οι νοικοκυρές ανοίγουν το ζυμάρι σε φύλλο, το οποίο έπειτα κόβουν σε λωρίδες μακριές.

Η σύνθεσή τους απλή: νερό, αλεύρι και λάδι.

Μία άλλη τοπική σπεσιαλιτέ που αξίζει να δοκιμάσετε είναι η αυγογαλιά, η κυκλαδίτικη εκδοχή της μπεσαμέλ αφού έχει αυγό, γάλα και αλεύρι.

Τελευταία τροποποίηση στις 15.07.2025 - 16:19