Αυτό το χορταστικό και πρωτότυπο πιάτο ζυμαρικών γίνεται με μπρόκολο, λουκάνικο γαλοπούλας και ένα υλικό που δεν συναντάμε συχνά στις μακαρονάδες: τα φασόλια. Μην τα παραλείψετε, γιατί δίνουν γεύση στο πιάτο και βοηθούν να δέσει η σάλτσα.
Υλικά
- 350 γρ. πένες ή άλλο ζυμαρικό κοντό
- 1 μπρόκολο μεγάλο
- 2 λουκάνικα γαλοπούλας ή κοτόπουλου (περίπου 170 γρ.)
- 1 κονσέρβα (400 γρ.) φασόλια λευκά, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ¼ φλ. (περίπου 30 γρ.) παρμεζάνα ή γραβιέρα, τριμμένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- επιπλέον ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Δες τη διαδικασία στο cookout.gr
Πένες με μπρόκολο και λουκάνικο γαλοπούλας: Το πιο νόστιμο comfort food για το ΣΚ
08.11.2025
Unsplash
Όταν θες κάτι απλό αλλά καθόλου βαρετό, αυτή η συνταγή είναι η απάντηση