Η σπανακόπιτα είναι η πιο απλή αλλά και η πιο αγαπημένη ελληνική πίτα, που πραγματικά τρώγεται οποιαδήποτε στιγμή της μέρας. Εδώ τη φτιάχνουμε με φύλλο σφολιάτας και προσθέτουμε στη γέμιση φέτα που της πάει πολύ.
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 κιλό σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο
- 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ή δυόσμο ψιλοκομμένο ή ανάμεικτα
- 400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 2 αυγά
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κρόκο αυγού χτυπημένο, για το άλειμμα της πίτας
Δες τη διαδικασία στο cookout.gr