Oι high protein συνταγές είναι σε υψηλή ζήτηση και δεν είναι απαραίτητα άνοστες επειδή βασίζονται στο κρέας. Υπάρχουν και άλλες πηγές πρωτεΐνης που αν συνδυαστούν νοστιμίζουν ένα πιάτο όπως το τυρί και το γιαούρτι.
Ο τύπος παρακάτω φτιάχνει ένα δελεαστικότατο κοτόπουλο με κριθαράκι με 46,9 γραμμάρια πρωτεΐνης η μερίδα, που το κάνει κρεμώδες χάρη στο στραγγιστό γιαούρτι και όχι την κρέμα γάλακτος. Βάζει δε όλα τα υλικά σε ένα πυρέξ χωρίς άλλη διαδικασία. Δες τα υλικά:
- 250 γραμμ. κριθαράκι
- 800 γραμμ. κοτόπουλο στήθος κομμένο σε κύβους
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 50 γραμμ. μουστάρδα Dijon
- 400 γραμμ. τοματίνια κομμένα στη μέση
- 200 γραμμ. σπανάκι κομμένο
- 400ml ζωμό κοτόπουλο
- 1 λεμόνι
- 180 γραμμ. φέτα σε κύβους
- αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Βάζεις με τη σειρά σε βαθύ πυρέξ το κριθαράκι, το κοτόπουλο, το γιαούρτι, τη μουστάρδα και ανακατεύεις.
Απλώνεις από πάνω τα τοματίνια, το σπανάκι και στύβεις το λεμόνι.
Προσθέτεις τον ζωμό να πάει παντού.
Πασπαλίζεις με τη φέτα, αλατοπιπερώνεις και σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο το πυρέξ.
Ψήνεις στους 200 βαθμούς για περίπου 90 λεπτά.
Τα τελευταία 4 ξεσκέπασε για να πάρει χρώμα η φέτα.