Η Louis Vuitton είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τις τσάντες, τα ρούχα και τα αξεσουάρ της. Τα τελευταία χρόνια όμως, ο luxury γαλλικός οίκος μόδας αποφάσισε να επεκταθεί και σε κάτι πιο… γλυκό: τη σοκολάτα.
Μαζί με τον διάσημο pastry chef Maxime Frédéric, δημιούργησαν τη συλλογή Le Chocolat Maxime Frédéric at Louis Vuitton, που περιλαμβάνει σοκολατένιες δημιουργίες, αυγά για το Πάσχα και φυσικά πραλίνες.
Τα βαζάκια με την πραλίνα Louis Vuitton έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης. Στα επίσημα καταστήματα στο Παρίσι πωλούνται γύρω στα 35 ευρώ το βαζάκι των 330 γραμμαρίων, ενώ υπάρχει και μια συσκευασία με τρία μικρότερα βαζάκια που κοστίζει περίπου 50 ευρώ.
Για τα δεδομένα ενός luxury brand, αυτές οι τιμές δεν είναι απαγορευτικές, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για χειροποίητη γκουρμέ πραλίνα.
Το ενδιαφέρον είναι ότι στην αγορά μεταπώλησης οι τιμές εκτοξεύονται. Σε ιστοσελίδες όπως το eBay, έχουν εμφανιστεί βαζάκια που φτάνουν ακόμη και τα 400 ευρώ! Αυτό δείχνει πόσο σπάνιο και περιζήτητο θεωρείται το προϊόν, αλλά και πόσο εύκολα η «υπογραφή» της Louis Vuitton μπορεί να ανεβάσει την αξία μιας λιχουδιάς.
Η πραλίνα κυκλοφορεί σε γεύσεις όπως φουντούκι, βανίλια και σοκολάτα, πάντα με την ιδιαίτερη πινελιά του Maxime Frédéric. Δεν είναι λοιπόν μόνο μια πολυτελής συσκευασία, αλλά και ένα προϊόν υψηλής ζαχαροπλαστικής.
Το ερώτημα όμως παραμένει: θα δίνατε 35 ευρώ για να αλείψετε στο ψωμί σας πραλίνα Louis Vuitton ή ακόμα και 400 ευρώ για να την αγοράσετε από μεταπωλητή; (που αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί αφού μέσω e shop μπορείτε να την πάρετε στην κανονική τιμή των 35 Ευρώ)