Πώς να αξιοποιείς τα μήλα στην κουζίνα

02.10.2025
Πώς να αξιοποιείς τα μήλα στην κουζίνα
Υπάρχουν 7000 ποικιλίες μήλων που καλλιεργούνται ανά τον κόσμο. Άλλες τόσες πρέπει να είναι κι οι συνταγές μηλόπιτας που μπορείς να βρεις. Όμως το μήλο έχει πολλούς ακόμη τρόπους αξιοποίησης, τόσο στη ζαχαροπλαστική όσο και στη μαγειρική.

Θεωρούνται φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο φρούτο, όμως στην αγορά μήλα βρίσκουμε όλο το χρόνο εφόσον έχουν την ιδιότητα να διατηρούνται στο ψυγείο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ας μην ξεχνάμε όμως, πέρα από φρούτο είναι και σύμβολο και πως το μήλο από την αρχαιότητα έχει συνδεθεί με μύθους, με θρησκείες, με ιστορίες, με την επιστήμη, με παραμύθια και παροιμίες, αλλά και με διεθνώς επιτυχημένα brands (βλέπε Apple, Applebee, κλπ).

Ένα μήλο την ημέρα μας συστήνει και ο γιατρός και έτσι τα καταναλώνουμε ωμά, πότε με τη φλούδα τους και πότε χωρίς αυτήν, άλλες φορές μόνα τους και άλλες συνδυασμένα με άλλα φρούτα σε διάφορες φρουτοσαλάτες, χυμούς και smoothies. Υπάρχουν όμως πολλοί ακόμη τρόποι.

Διαβάστε περισσότερα στο Cookout.gr

Τελευταία τροποποίηση στις 02.10.2025 - 17:12