Έχετε πάρει χαμπάρι ότι ο Σπύρος Σούλης έχει γίνει κάτι σαν κριτής Μισελέν για τον φρέντο εσπρέσο; Ο γνωστός διακοσμητής που σύντομα θα τον ξαναδούμε και στην τηλεόραση με εκπομπή έχει επιδοθεί σε ένα κυνήγι καφέ προσπαθώντας να βρει σε διάφορες χω΄ρες εντός κι εκτός Ευρώπης τον συγκεκριμένο καφέ που πρώτοι οι Έλληνες παρασκεύασαν.
Η περιπέτειά του ξεκίνησε από την Αμερική και την πολυπολιτισμική Νέα Υόρκη όπου η πρώτη απόπειρα στη γνωστή αλυσίδα Starbucks ήταν για γέλια και για κλάματα.
Μετά από αυτό το βίντεο, διάφοροι followers τον συμβούλευσαν να αναζητήσει ένα συγκεκριμένο ελληνικό μαγαζί στην πόλη για να πιει φρέντο εσπρέσσο. Η απόπειρα ήταν καλή αλλά όπως έγραψε «καλύτερα να αγόραζα φυτεία στην Κολομβία» αφού το ταξί του κόστισε μια περιουσία.
Και μετά ήρθε η Ευρώπη! «Η επική αναζήτηση στην Ευρώπη για έναν καλό freddo ξεκινάει από το #SanMarino». Το αποτέλεσμα; Όταν δείτε την όψη του δοκιμάζοντας τον shakerato καφέ που του σέρβιραν θα καταλάβετε!
Και να που τα βήματά του τον έφεραν στην Ιταλία, την πατρίδα του εσπρέσσο, η οποία όμως έχει μείνει πολύ πίσω στον καφέ!
Ο διακοσμητής κάθισε σε καφέ και μάλιστα ο Μπαγκλαντεσιανός υπάλληλος που τον εξυπηρέτησε ήξερε και Ελληνικά.
Ήπιε όμως φρέντο εσπρέσο; «Όποιος είπε ότι στην Ιταλία θα βρω καλό φρέντο, να σηκώσει το χέρι του - και να μου πληρώσει τα 28 ευρώ» έγραψε διότι δήλωσαν ότι φτιάχνουν φρέντο και όπως θα δείτε όχι μόνο του έφεραν ένα... νερόπλυμα καπουτσίνο αλλά του το χρέωσαν για τριπλό εσπρέσο!
Εμείς από την πλευρά μας να τον πληροφορήσουμε υπεύθυνα ότι σύμφωνα με το Taste Atlas ο τρίτος καλύτερος καφές στον κόσμο είναι ο φρέντο εσπρέσσο και ο τέταρτος ο φρέντο καπουτσίνο που φτιάχνονται μόνο στην Ελλάδα αφήνοντας 6ο καταϊδρωμένο τον αυθεντικό ιταλικό καπουτσίνο!