Η κρεμμυδόσουπα είναι ένα διαχρονικό πιάτο της παριζιάνικης κουζίνας. Τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το λιωμένο τυρί δημιουργούν ένα comfort αποτέλεσμα που ζεσταίνει σώμα και ψυχή.
Υλικά
- 800 γρ. κρεμμύδια κόκκινα, κομμένα όπως στη χωριάτικη
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 220 ml κρασί κόκκινο
- ½ συσκευασία ντομάτα κονκασέ, περασμένη από τον πολυκόφτη ή 1 κοφτή κ.σ. πελτέ
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 φύλλο δάφνης
- 1-2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο ή 1 κ.γ. ξερό
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 1½ lt νερό ζεστό
- 1 κύβο κότας
- ½ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ξύσμα πορτοκαλιού για το σερβίρισμα
Για το γκρατινάρισμα
- φέτες από ψωμί μπαγιάτικο
- γραβιέρα τριμμένη ή έμενταλ
Δες τη διαδικασία στο cookout.gr